2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Megosztja az ellenzéket Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltsége

Elhatárolódik a Jobbik a párt volt elnökétől, és Vona Gáborral ellentétben nem támogatnák Karácsony Gergely közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltségét 2022-ben. Volner János, a Jobbiknak hátat fordító egykori alelnök szerint a párt alapító nyilatkozatának lábbal tiprása, ha összeállnak a baloldallal.

  • Megosztja az ellenzéket Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltsége

Karácsony Gergely tűnhet vagy lehet az ellenzéki oldalon az a személy, aki egy olyan ellenzéki miniszterelnökké tud válni, aki komoly integrációval bírhat. Talán a legnagyobb integrációs erővel a jelenlegi ellenzéki politikusok közül - jelentette ki Vona Gábor. 

Karácsony Gergelyt látná szívesen a miniszterelnöki székben a Jobbik korábbi elnöke. Vona Gábor szerint a főpolgármester lenne a legalkalmasabb közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt 2022-ben.

A Jobbik országgyűlési képviselője elhatárolódott korábbi elnökétől.

Nem tudok még tárgyalásokról, Vona Gábor már egy független személy, a Jobbiktól pláne független személy, hiszen ki is lépett tőlünk, tulajdonképpen azt mond amit akar

- mondta Nunkovics Tibor, jobbikos országgyűlési képviselő.

Karácsony párttársától megtudtuk, hogy a Párbeszédnél szigorú szabályok vannak, ezért még a párt szóvivője sem mondhatja el álláspontját.

A Jobbik alapító nyilatkozatának lábbal tiprása, ha összeállnak a baloldallal és a liberálisokkal – ez már a Jobbiknak hátat fordító egykori alelnök mondta.

Gyurcsány Ferenc nyilván bemérte, hogy ő már még egyszer nem tud miniszterelnök lenni, hiszen olyan mértékű az elutasítottsága, hogy soha nem lesz mögötte többség, ezért tolja előtérbe a gyenge akaratú Karácsony Gergelyt, Vona Gábor pedig ebben az esetben nem tett egyebet, mint Jakab Péterhez hasonlóan alárendelődött Gyurcsány Ferencék akaratának

- fogalmazott Volner János független országgyűlési képviselő.

Eközben az MSZP elnöke bejelentette, hogy már a nyáron szeretnék elkezdeni az egyeztetéseket a 2022-es választásokon való közös indulásról. A szocialisták mind a 106 hat jelöltről és a miniszterelnök-jelöltről is előválasztáson döntenének.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!