2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Megnyitotta kapuit Európa legnagyobb konzervatív konferenciája + videó

A konferencia célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket - hangsúlyozta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója.

  • Megnyitotta kapuit Európa legnagyobb konzervatív konferenciája + videó

Csütörtökön reggel megnyitotta kapuit a CPAC Hungary, Európa legnagyobb konzervatív konferenciája. Az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója úgy fogalmazott:Jó úton haladunk a cél felé.

Szánthó Miklós - főigazgató, Alapjogokért Központ: "A különböző jobboldali erők egész Európából, de Dél-Amerikából, Izraelből, Ausztráliából, Észak Amerikából, az USA-ból stb, nem az, hogy 1-1 képviselővel vannak itt jelen, hanem komplett delegációk érkeztek. Számosságukat tekintve 100 külföldi vendég van most itt."

Az Alapjogokért Központ főigazgatója hangsúlyozta: a konferencia legfőbb célja, hogy kapcsolatokat építhessenek.

Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédében kitért a béke fontosságára. Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint az esemény kiváló alkalmat ad arra, hogy az álláspontok a háborús helyzet kapcsán is közeledjenek egymáshoz.

Tóth Erik - kutatási igazgató, Alapjogokért Központ: "Persze Magyarország a kezdetben mintha egyedül lett volna, majd ahogy az idő telt több és több szövetségesünk lett, hiszen a józan ész szembe jött a folyosókon. Nyilvánvalóan vannak hangsúlyeltolódások például a háború és béke megítélésének kérdésében. De azzal az állásponttal amit képviselünk, miszerint senkinek nem szabadna meghalnia egy ilyen fegyveres konfliktusban azzal senki nem foglalkozik."

Ifjabb Lomnici Zoltán , alkotmányjogász szerint Brüsszelben a leginkább az embertömegektől tartanak, mert azt nem tudják kontrollálni.

Ifjabb Lomnici Zoltán - alkotmányjogász, Századvég: "Az egyetlen olyan dolog az embertömeg amelytől rettegnek Brüsszelben, mert egyébként minden más csatornát uralnak. És az a brüsszeli mélyállam, amely beágyazódottan és a leghatározottabban képviseli az Európai Egyesült államok eszméjét, az úgy érzi, hogy ha nem lennének emberek, akkor az ő programját 100%-an végig lehetne hajtani."

Az alkotmányjogász szerint a 21. század valóban a veszélyek kora, és a jövőre pedig, mint a megosztottság korára tekinthetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!