2019. szeptember 19.,
csütörtök, Vilhelmina napja

Megnyílt a vadászati évad Zalában

Hír TV

2018. augusztus 25., szombat 19:13, frissítve: szombat 19:29

Ünnepélyes keretek között megnyílt a vadászati évad Zalában. A népszerű rendezvényt – immár 28. alkalommal – a Zalaegerszeghez közeli Sohollári völgyben tartották. A szezonkezdeten több, a vadászélethez kapcsolódó program várta a látogatókat.

Kürtszó és Hubertus mise vezette fel a zalai nimródok immár hagyományos programját. Később közel húsz új vadász tette le esküjét, így mostantól számukra is megnyílt a lehetőség, hogy elejtsenek egyet a megye ikonikus vadjából, a gímszarvasból.   

„Olyan állománnyal bír a megyében, ami páratlan, mondhatjuk, a világon is, de Európában és Magyarországon mindenképpen. A rekordlistákon több zalai gímbika szerepel, illetve évről-évre kerülnek elő olyan trófeák szarvasbőgés esetén, amik rendkívülinek mondhatók” ismertette Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója.

A szezonnyitó vadételfőző-versenyén igazi különlegességek is várták az ínyenceket. A zalaegerszegi jégerek vaddisznópörköltje például szinte pillanatok alatt elfogyott.

„Hála Istennek mindig elfogyott az üst, elfogyott a kaja, és nekem ez a legnagyobb, hogy mondjam, dicséret, mert van egy ilyen szlogen, hogy ó séf, finom volt a kaja! – és az üst félig maradt. Mikor valaki harmadszor visszajön a tányérjával, egy picit még kap, úgy gondolom ez az igazi dicséret, és ez az, amikor társaimnak, vadásztársaimnak ízlik és finom” – mondta Molnár István.

A rendezvény nem csak a nimródokról, hanem hű négylábú segítőikről is szólt, akiket bemutató keretében csodálhatott meg a közönség.