2024. 09. 11. Szerda Teodóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Megnőtt a nyári honvédelmi gyerektáborok népszerűsége

Évről évre egyre több fiatal jelentkezik a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Sportszövetség által szervezett honvédelmi táborokba - közölte a sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Újfehértón.

  • Megnőtt a nyári honvédelmi gyerektáborok népszerűsége

 

Óriási tehát a választék, a cél az, hogy a magyar fiatalok a honvédelmi táborokban olyan képességeket és kompetenciákat sajátítsanak el, amelyekkel sikeresen fel tudnak készülni életük nagy küzdelmeire - fogalmazott az elnök.

Simicskó István megjegyezte, az ország öt honvédségi sportközpontjában lebonyolított táborokban játékos formában ismerkednek meg a gyerekek a honvédelemmel, kipróbálhatják például a lézeres és airsoftlövészetet, a különböző technikai sportokat, önvédelmi fogásokat tanulhatnak, a megszerzett képességekkel pedig később más, ilyen jellegű képzéseken fejleszthetik tovább magukat.

Kiemelte, a fiatalok a táborokban a kadétokkal is találkozhatnak, az ő képzésük 2017-ben indult el, mára pedig csaknem 10 ezren vannak, képzésükre a Magyar Honvédségnek 150 iskolával van szerződése.

Simicskó István a tájékoztatón sikeresnek nevezte a honvédelmi sportközpontok működését. Mint mondta, a központok segítségével a honvédelmi ismeretek átadására vonatkozó elképzelések és a nevelési célok évenként egyre erősebben tudnak megjelenni. A KDNP frakcióvezetője kifejezte reményét, hogy a kormány továbbra is támogatni fogja majd ezt a törekvést, és egyre több helyen épülnek sportközpontok.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, az országban elsőként Újfehértón adtak át ilyen sportközpontot, és ezek az intézmények nagyon fontos szerepet töltenek be a hazaszeretet kifejezésében.

A helyi honvédelmi sportközpontban idén nyáron három tábort rendeztek, a jelenleg zajló harmadik turnusban harmincegy, 8-13 év közötti diák vesz részt. A fiatalok a napközi jellegű táborokban élményközpontú oktatásban vesznek részt, megismerik a lövészet, az íjászat és a küzdősportok alapjait.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!