2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

"Isten veled, Görgei!"

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Meglepő lenne, ha Gyöngyösi teljesítené korábbi ígéretét

A jobbikos politikus – mielőtt elfoglalta volna helyét az Európai Parlamentben (EP) – szavát adta párttársainak: elintézi, hogy bevegyék egy pártcsalád frakciójába. Csakhogy ez máig nem valósult meg és minden valószínűség szerint már nem is fog – tudta meg a Magyar Nemzet Sneider Tamástól, a Jobbik egykori elnökétől.

  • Meglepő lenne, ha Gyöngyösi teljesítené korábbi ígéretét

– Gyöngyösi Márton azzal az ígérettel ült be az Európai Parlamentbe, hogy szerezni fog egy frakciót a Jobbiknak, de ebből valószínűleg már nem lesz semmi – mondta a Magyar Nemzetnek Sneider Tamás, a Jobbik korábbi elnöke. Hozzátette:

– Nagyon úgy néz ki, hogy Mártont már csak az izgatja, hogy legyen egy befutó helye 2024-ben a szivárványkoalíció közös EP-listáján.

Mint ismert, a 2019-es európai parlamenti választáson a Jobbik nem szerepelt túl jól, mindössze egy bejutó helyet szereztek, így csupán a listavezető Gyöngyösi Mártonból lett EP-képviselő. A politikus nem ült be egyetlen európai pártcsalád frakciójába sem, és a pártjának tett ígérete ellenére azóta is frakció nélküli. Azt alá kell írni, hogy a Jobbik azért próbálta elnyerni az Európai Néppárt (EPP) jobbközép pártcsaládjának kegyeit. Sikertelenül.

– Nincs információnk arról, hogy változás történt volna a Jobbik ideológiájában

– ezt válaszolta még tavaly februárban Pedro Lopez de Pablo, az Európai Néppárt frakciójának sajtóért és kommunikációért felelős igazgatója az Azonnali.hu azon kérdésére: lát-e helyet a frakció soraiban Gyöngyösi számára. A portál azért fordult az EPP-hez, mert nem sokkal azelőtt Jakab Péter pártelnök így nyilatkozott az Azonnali.hu-nak: „Azt sem tartom kizártnak, hogy egyszer el fog jönni az a történelmi pillanat, Márton munkájának és a Jobbik hiteles néppárti politikájának köszönhetően, hogy az Európai Néppárthoz is csatlakozhassunk.”

Aztán egy apró reménysugár még felcsillanhatott a Jobbiknak, erről tanúskodik a párt belső nyilvánosságának szánt, Gyöngyösi által jegyzett beszámoló, amely tavaly áprilisban került az Origo.hu birtokába. Ebben ugyan a Jobbik EP-képviselője semmilyen kézzelfogható sikert nem tudott bejelenteni, de – ahogy a portál fogalmazott – „Gyöngyösi sejtelmesen azt írta, hogy »konkrét ajánlat« érkezett hozzá az egyik jobboldali pártcsaládból, de sajnos időközben kitört a koronavírus”. Az Origo.hu hozzátette: Gyöngyösi nem részletezte, hogy az EPP-ről vagy más tömörülésről van-e szó. A jobbikos politikus azt is megfogalmazta: bízik benne, hogy „a kijárási tilalmak feloldása után ez a munka folytatódni fog, és a következő beszámolómban több konkrétummal is szolgálhatok”.

A nyilvánosság előtt a Jobbik azóta sem tudott bármilyen eredményt felmutatni az ügyben, Sneider Tamás volt pártelnök pedig a Magyar Nemzet kérdésére úgy vélekedett, már nem is fog.

Az ügyben megkerestük a Jobbik sajtóosztályát is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy ha a Jobbik már úgyis a közös baloldali listán indul 2022-ben az országgyűlési választáson, nem gondolkodtak-e el azon, hogy egy baloldali frakcióhoz csatlakozzanak az EP-ben. Cikkünk megjelenéséig kérdésünkre nem érkezett válasz.

 

 

Soros kapcsolattartója

Amint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt: a Soros-egyetemet és a Gyurcsány-kormány személyügyi központját vezető Teplán István megjelenése a Jobbikban megmagyarázza a párt teljes baloldali fordulatát, a nemzeti kérdésekben tett teljes hátraarcát. Teplán fő kapcsolattartója pedig a korábban zsidólistázó, mostanra unióellenesből föderalistává avanzsált Gyöngyösi Márton lett. Az uniós képviselő brüsszeli csapatának több tagja a Jobbik Soros-embereként ismert tanácsadó alapítványától érkezett.

 

A kép forrása: MTI / Vajda János

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!