2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Megközelíti a 65 ezret a bölcsődei férőhelyek száma Magyarországon

A 2024. február végi adatok szerint a bölcsődei férőhelyek száma Magyarországon megközelíti a 65 ezret, ez duplája a 2010-es 32 ezernek – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára kedden Ócsán, a Manóvár Bölcsőde bővítése alkalmából.

  • Megközelíti a 65 ezret a bölcsődei férőhelyek száma Magyarországon

Hornung Ágnes ismertetése szerint csak az elmúlt egy évben több mint 4000 új férőhely jött létre.

Hozzátette, hogy az ócsai Manóvár Bölcsőde 270 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásból 24 férőhellyel és két csoportszobával bővült.

A kormányzati döntésekkel párhuzamosan egyre több munkáltató is felismeri, hogy érdemes szem előtt tartani a családok igényeit, így sorra munkahelyi gyerekszobák, munkahelyi bölcsődék, munkahelyi óvodák létesülnek, és a kormány egyre több családbarát védjegyet ad át a cégeknek - mondta az államtitkár.

A KIM családokért felelős államtitkára elmondta, hogy bölcsődék tekintetében az országos lefedettség is folyamatosan javul, ennek köszönhetően 1130 településen, azaz minden harmadikon biztosított a bölcsődei ellátás.

Hozzátette, az ellátás hosszútávú fenntarthatóságát biztosítja, hogy évről évre emelkedik az állami támogatás, illetve a bölcsődei ellátás működtetésére fordítható előirányzat összege.

A családi bölcsődék támogatása 2017-ről 2024-re az ötszörösére emelkedett, a munkahelyi bölcsődék esetében, pedig csaknem a tizenhétszeresére. A szakemberek bére 2010-hez képest 2024-re átlagosan több mint négyszeresére nőtt - fűzte hozzá Hornung Ágnes.

Pánczél Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az elmúlt bő egy évtizedben a családi adókedvezmény rendszerének köszönhetőén összesen 4700 milliárd forintot nem kellett a magyar családoknak adóként befizetni, hogy a gyermeknevelés könnyebb legyen.

Hozzátette, hogy a támogató környezet miatt több gyermek született évente, mint 2010 előtt. Kijelentette: a kormányzati támogatások nélkül 173 000-rel kevesebb gyermek született volna azóta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!