2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az elveszett király 03:00

Belföld

Megkoszorúzták az újratemetés harmincegyedik évfordulóján Horthy Miklós sírhelyét + videó

Harmincegy évvel ezelőtt temették újra szülővárosában Horthy Miklóst. Magyarország egykori kormányzója Portugáliában hunyt el hatvanhét évvel ezelőtt.

  • Megkoszorúzták az újratemetés harmincegyedik évfordulóján Horthy Miklós sírhelyét + videó

Magyarország egykori kormányzójának 1993. szeptember negyedikei újratemetésére emlékeztek Kenderesen. Az ország legfőbb közjogi méltóságát 1920 és 1940 között betöltő politikus portugáliai száműzetésben hunyt el 1957 februárjában.

Fazekas Sándor, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP: "Horthy Miklós, aki a huszadik század egyik legjelentősebb magyar politikusa, államférfia volt, kulcsszerepet játszott abban, hogy a Habsburg- dinasztia nem tudott visszatérni a magyar trónra 1921 őszén."

Végakaratában meghagyta, hogy hazájában addig nem helyezhetik örök nyugalomra földi maradványait, amíg Magyarországon szovjet csapatok állomásoznak. Harmincegy évvel ezelőtti újratemetése több tízezer emlékezőt vonzott szülővárosába.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma tetőzik a Lajta + videó

Ma tetőzik a Lajta + videó

Jó döntést hozott Orbán Viktor: már érezhető a Lajta vízszintjének csökkenése- közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!