2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Megkezdődött Kovács „Kágé” Béla büntetőpere

Kovács Béla európai parlamenti képviselő, volt jobbikos politikus megérkezett csütörtök reggel az ellene és három társa ellen az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalására a Budapest Környéki Törvényszékre.

  • Megkezdődött Kovács „Kágé” Béla büntetőpere

Kovács Béla 2010-től volt a Jobbik Európa parlamenti képviselője, 2013-ban az európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének alapítója, 2013-tól elnöke volt. Az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014-ben vádat emelt ellene az ügyészségen az Európai Unió intézményei elleni kémkedés vádjával. Ebben az évben feleségét, Szvetlana Isztohinát is a KGB „Mata Harijaként” leleplező cikksorozat vádolta meg titkos hírszerző cselekményekkel. Kovács közleményben ezeket visszautasította és a cikket titkosszolgálati lejárató akciónak minősítette. Az őt ért vádakat szintén tagadta. Kijelentette, hogy EP-képviselőként sem titkosított, sem minősített anyagokhoz nem fért hozzá.

 

 

Végül 2017. december 6-án a Központi Nyomozó Főügyészség emelt vádat Kovács Béla  ellen kémkedés, költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt. Korábban már lemondott EP-képviselői mentelmi jogáról, de ezután bejelentette, hogy kilép a Jobbikból is. A Kovács Béla elleni per a Budapest Környéki Törvényszéken július 10-én vette kezdetét. 

(Képek: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!