2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Esztike gyűrűje 11:05

Belföld

Megkezdődött a nagyhét

Virágvasárnappal megkezdődött a nagyhét, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka. Az ünnepen Jézus Krisztus jeruzsálemi bevonulására emlékeznek a keresztények. Ferenc pápa virágvasárnapi miséjén Jézusnak a mai világhoz szóló üzenetéről beszélt, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy most van itt az ideje a bűnbánatnak, az önvizsgálatnak és a jó elhatározásoknak.

  • Megkezdődött a nagyhét

A Szent Péter téren bemutatott szertartással kezdetét vette a húsvéti nagyhét. Az egyházfő szerint Jézus kereszthalálát megelőző jeruzsálemi bevonulásával példát mutatott az emberiségnek. Az igazságot választotta hamis kompromisszumok helyett, és az alázat útját járta a diadalittasság ellenében.

A virágvasárnapi szertartáson Ferenc pápa a hagyományokhoz híven megáldotta a pálmafa- és olajágakat.

Most van itt az ideje a bűnbánatnak, az önvizsgálatnak és a jó elhatározásoknak – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában bemutatott szentmisén. Erdő Péter kiemelte, hogy ha Jézus társai leszünk a szenvedésben és a szeretetben, az célt ad földi életünknek és megnyitja az utat az üdvösség felé.

Virágvasárnap a szertartások során elhangzik Jézus szenvedéstörténete. A katolikus egyház ezzel fejezi ki, hogy a dicsőséges bevonulás Jeruzsálembe a kezdete annak az eseménysornak, amely Jézus szenvedésével és halálával folytatódik, majd feltámadásával teljesedik be.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

Ön szerint nevezhető az megelőzésnek, ha a NATO különböző nemzetiségű katonákból akar Ukrajnába szervezni úgynevezett gyorsreagálású hadtestet? Mert Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kicsinyítve a tervezett akciót, annak minősítette.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!