2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Megkérdőjelezi az ellenzék a Lackner-videó valódiságát

Hír TV

2019. október 5., szombat 17:30

Karácsony Gergely kiáll a botrányos videóban emlegetett Gajda Péter, Kispest polgármestere mellett. A baloldali főpolgármester-jelölt még azt is megkérdőjelezi, hogy a felvételeken valóban a kerület szocialista önkormányzati képviselője, Lackner Csaba szerepel. Sem Karácsony Gergely, sem az ellenzéki pártok nem ítélték el a felvételen elhangzottakat.

Karácsony Gergely nem ismeri el, hogy Lackner Csaba szerepel a Hír TV birtokába került videóban annak ellenére sem, hogy a Fidesz kispesti frakcióvezetője egyértelműen beazonosította a szocialista politikust.

Az ellenzék főpolgármester-jelöltje nem ítéli el az elhangzottakat. Karácsony Gergely szerint még vizsgálatot sem kell indítani az ügyben.

Az ellenzéki szövetségben részt vevő Momentum szerint viszont vizsgálatot kellene indítani. Soproni Tamás a baloldal hatodik kerületi közös polgármesterjelöltje azt mondta, az ő pártja nem fog korrupciós ügybe keveredni.

Kihátrálna az ügy mögül az LMP-s Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője arra hivatkozott, hogy saját képviselőjelöltjük van a kerületben, arról azonban nem beszélt, hogy polgármesterként azt a Gajda Tamást támogatják, akire többször is utaltak a felvételeken.

A DK szerint egyszerű hamisítvány a videó. A párt szóvivője azzal mentegeti a felvételen szereplő szocialista politikust, hogy eldurvult a kampány.

Székely Sándor korábbi DK-s politikus sem ítéli el a felvételen elhangzottakat. A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke szerint csupán lejárató kampány folyik az ellenzékkel szemben.

A bűnszervezetben elkövetett, több mint hatmilliárd forintos vagyoni hátrány okozásával vádolt Czeglédy Csaba is a negatív kampányt okolja. A videó tartalmát a többi ellenzéki képviselőhöz hasonlóan a Gyurcsány-párti politikus sem ítélte el.

Hír TV