2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

Mától kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken is

Péntektől a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is kötelező a maszk. A kormány erről szóló rendelete csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben. A résztvevőket a rendezvények szervezőinek kell figyelmeztetni a kötelező maszkviselésre, és ha valaki nem hajlandó hordani, akkor el kell távolítani az eseményről.

  • Mától kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken is

 

Este megjelent a Magyar Közlönyben a kormány legújabb járványvédelmi rendelete. A miniszterelnök kézjegyét viselő jogszabály a maszkviselés előírásain szigorít.

Az új rendelkezések értelmében a sporteseményeken mindenkinek maszkot kell viselnie. Az előírás nem vonatkozik a sportolókra, az edzőkre, a bírókra és a segítőkre. Nekik tehát nem kell orrot és szájat folyamatosan eltakaró maszkban lenniük. Ellenben orvosi, textil vagy más védőeszközt kell felvenniük azoknak, akik szabadtéri gyűléseken, tüntetéseken vesznek részt. Kivétel itt is van: a felszólalók addig letehetik a maszkot, amíg beszédüket megtartják. A hatévesnél fiatalabb gyerekeknek ezután sem kell védőeszköz.

Azt a személyt, aki a maszkot a sportrendezvény szervezőjének felszólítására sem viseli, a lelátóról el kell küldeni. Azért, hogy a szabályszegő távozzon, a rendezők felelnek. Hasonló a helyzet a gyűléseknél, a tüntetéseknél is: ekkor is a rendezőké a felelősség, hogy mindenki felvegye a maszkot, ennek hiányában elhagyja a helyszínt.

Az új szabályok a kihirdetést követő napon, vagyis pénteken lépnek hatályba.

Magyar Nemzet/MTI/HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!