2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Napi aktuális 10:30

Belföld

Megindult az ellenzéki marakodás Kispestért

  • Megindult az ellenzéki marakodás Kispestért

Megindult az ellenzéki marakodás Kispestért. A baloldalról többen is bejelentették indulási szándékukat az előválasztáson, amelyen majd arról döntenek, hogy ki induljon Kispesten a 2022-es országgyűlési választáson. Egyikük Paróczai Anikó momentumos kispesti önkormányzati képviselő, akinek két ellenfele már biztosan lesz: Arató Gergely a Demokratikus Koalíció, míg Burány Sándor az MSZP színeiben méretteti meg magát.

Másfél évvel a választás előtt már el is kezdte a balliberális ellenzék leosztani a kerületeket. Állításuk szerint egy az egy ellen szeretnének indulni a Fidesz jelöltjével szemben. A momentum Kispesten már be is jelentette, hogy kit látna szívesen a parlamentben.

A képviselőnő egyben visszaadja átláthatósági és egyenjogúsági tanácsnoki megbízatását, miután kiderült, hogy a korrupciós botrányairól ismerté vált Kránitz Krisztián, a kerületi vagyongazdálkodási szervezet igazgatója újabb megbízatást nyert el, valamint év végi bónuszt is kapott.

Paróczai szocialista kihívója Burány Sándor lesz, aki a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy indulni kíván az előválasztáson. Burány tavaly márciusban ismerte el Informátor című műsorunknak, hogy Gyurcsány Ferenc őt is át akarta csábítani a DK-ba.

Burány így az MSZP színeiben indul a parlamenti helyért. Gyurcsányék ezért Arató Gergelyt indítják képviselőjelöltként. Úgy tudjuk, a kampánya már el is kezdődött: az elmúlt hetekben számos kispesti lakos postaládájában bukkant fel Arató szórólapja. Gyurcsányék már most gőzerővel készülnek a 2022-es kampányra.

Elindult a szokásos baloldali bohózat - így kommentálta Fidesz önkormányzati képviselője a kispesti ellenzéki osztozkodást.

Dódity Gabriella szerint a kispesti lakosok felé egy nyilvános színjáték megy, de a színfalak mögött már megállapodtak és nem kérdés, hogy egy hajóban eveznek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!