2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Meghozták a döntést Nikola Gruevszkiről

  • Meghozták a döntést Nikola Gruevszkiről

Meghozta a döntést Nikola Gruevszki ügyében a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal – írja a Magyar Idők. Arról viszont, hogy kap-e a menedékjogot a korrupció miatt elítélt volt macedón miniszterelnök, a lap egyelőre nem közölt információt. A Macedóniát 2006 és 2016 között vezető politikusnak két hete kellett volna megkezdenie kétéves börtönbüntetését egy korrupciós ügy miatt, de a hatóságok nem találták, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az ügyben bekérették a macedón nagykövetet is. Azt a külügyminiszter a Hír TV-nek egyelőre nem tudta megmondani, hogy hogy kap-e a menedékjogot a volt macedón miniszterelnök.

„Azt, hogy a volt miniszterelnök kap-e menekültstátuszt, kizárólag a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalon múlik. Ez egy hatósági eljárás, amelyre a kormánynak semmiféle befolyása nincs, ez egy jogi kérdés. Nagyjából ezt mondta el a szkopjei nagykövetünk is azt őt bekérető külügyi államtitkárnak” – mondta Szijjártó Péter.

Közben Hadházy Ákos feljelentést tesz az ügyben, ismeretlen tettes ellen. A politikus szerint valaki biztosan segített Gruevszkinek átjutni a határon, és illegális határátlépőket segíteni bűncselekmény.

A macedón miniszterelnök ügye a Parlament nemzetbiztonsági bizottságában is téma lett volna, de a Terrorelhárítási Központba kihelyezett ülésen nem kaptak újabb információkat az ellenzéki képviselők. A Fidesz szerint a migráció volt a legfőbb kérdés a nemzetbiztonsági bizottság ülésén. A testület alelnöke azt mondta: megtekintették a Terrorelhárítási Központ munkáját és ez alapján a szervezet bármelyik hasonló európai szervvel felveszi a versenyt. Az hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem a hatóságok, hanem a brüsszeli politikusok miatt van veszélyben a kontinens biztonsága.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!