2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Meghalt Koós János táncdalénekes

Rövid ideig tartó betegség után, 81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes. Az országszerte ismert művész számtalan sikert aratott az évtizedek során. Legemlékezetesebb dala a Kislány a zongoránál című alkotás volt.

  • Meghalt Koós János táncdalénekes

A család most arra kéri az elektronikus és a nyomtatott sajtó munkatársait, hogy a halálesettel kapcsolatos híreikben tartsák tiszteletben Koós János emlékét és a hozzátartozók gyászát – olvasható a közleményben, amelyet lányának, Koós Rékának a menedzsere, Csábi Zsolt juttatott el az MTI-hez a család kérésére. A temetés részleteiről később adnak tájékoztatást.

Koós János 1937. november 21-én a romániai Gyergyószárhegyen született Kupsa János néven. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola után Zeneművészeti Főiskolán oboa szakon végzett. Az Országos Pénzügyőr Zenekar tagja volt 1957 és 1960 között, majd ezután indult táncdalénekesi karrierje.

Már gimnáziumba jártam, zenei gimnáziumba, és már olyan szinten oboáztam, hogy a miskolci színházban is már játszottam

 Énekesi karrierje a '60-as években kezdődött. A táncdalfesztiválokon nagy közönség- és szakmai sikert aratott - hármat is megnyert közülük. Legnagyobb slágere a Kislány a zongoránál című dal volt.

Az éneklés mellett 1966 és '70 között három filmben is szerepelt. A közönség Az oroszlán ugrani készül, a Bűbájosok és A gyilkos a házban című alkotásokban láthatta.

A Hofival csinálsz egy olyan duettet, hogy az emberek megőrülnek.

 A '80-as években Mikroszkóp Színpad tagjaként színész és parodista is volt. Pályája ekkor kapcsolódott össze Hofi Gézával, akivel énekes-parodista duót alkotva számos sikeres színpadi és televíziós produkciót készített. A művész kedvenc sportága a labdarúgás volt, szenvedélyesen rajongott a Ferencvárosért. Koós János megkapta az Artisjus zenei életműdíját, a Hungarotontól pedig életműlemezt vehetett át. 2014-ben Szenes Iván Életműdíjjal tüntették ki.

Ha meg tudod csinálni, akkor csináld meg föltétlenül alázattal, alázattal, becsvággyal és nagyon-nagyon nagy energiával.

Koós János 81 éves korában hunyt el. A családja a temetés részleteiről később ad tájékoztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!