2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Megerősített szolgálat a mentőknél szilveszterkor

Megerősített szolgálatot tartanak a mentők szilveszterkor - mondta Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos kedden Budapesten.

  • Megerősített szolgálat a mentőknél szilveszterkor

Az Országos Mentőszolgálat hagyományos szilveszternapi sajtótájékoztatóján Golopencza Pál elmondta: országosan 500-nál is több mentőautó lesz szolgálatban, ezt éjjel 21 kocsival erősítik meg. Ezen felül a mentésirányítást is megerősítik - tette hozzá.

A főorvos felhívta a figyelmet a szilveszteri veszélyekre, kiemelten a pirotechnikai eszközök használatával és az alkoholfogyasztással összefüggésben. Kiemelte azt is, hogy éjjel 0 Celsius-fok körüli hőmérséklet várható. Ilyenkor nő a kihűlés veszélye, főként azok esetében, akik jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak.

Azt is hozzátette, hogy a közlekedés szabályai szilveszterkor sem változnak, így aki alkoholt fogyasztott, az semmiképpen se üljön volán mögé.

Golopencza Pál arra is figyelmeztetett, hogy mindenki csak hivatalosan megvásárolható pirotechnikai eszközt használjon.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője hozzátette: a pirotechnikai eszközök is okozhatnak balesetet, ha azokat nem előírás szerint használják. A petárdázás pedig minden esetben tilos - közölte.

A szóvivő azt mondta: tavaly kilenc, pirotechnikai balesethez riasztották a mentőket. Ez a szám pedig most sem lesz nulla, mert múlt vasárnap egy 13 éves fiú könnyű sérüléseket szenvedett pirotechnikai eszköz miatt.

Győrfi Pál közölte: a szilveszter az egyik legnagyobb erőpróbája a mentőknek. Éjfél és hajnali 4 óra között annyi hívást kapnak, mint máskor 24 óra alatt sem - hangsúlyozta.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!