2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Megéri: ingyen nyelvvizsga, vagy jogosítvány is járhat, ha csatlakozunk

Ingyen jogosítványt vagy nyelvvizsgát szerezhetnek a Vöröskereszthez csatlakozó önkéntesek. Az Európai Unió által támogatott programban olyan érettségizett fiatalokat várnak, akik még nem dolgoznak, de nem is tanulnak tovább. A tavaly novemberben indult kampány az önkéntességet népszerűsíti. A résztvevők táborokban, rendezvényeken, és elsősegélynyújtó helyeken segíthetik a Magyar Vöröskereszt munkáját.

  • Megéri: ingyen nyelvvizsga, vagy jogosítvány is járhat, ha csatlakozunk

A Vöröskereszt önkéntesei ötnapos táborral készülnek a szeptemberi országos versenyre, amelyben a többi között baleseteket szimulálnak majd. Az önkéntesek azonban nemcsak balesetszimulációs táborokban vesznek részt. Véradást népszerűsítő rendezvényeken és elsősegélynyújtó tanfolyamokon is segédkeznek.

„Tavaly csatlakoztam a Vöröskereszt csapatához, és azért döntöttem úgy, hogy önkéntes leszek, mert szerintem nagyon jó az, ha valaki megtanul másoknak segíteni, és szerintem ez nagyon hasznos lehet, hogyha az életben egy olyan szituációba kerülünk ahol akár az elsősegély-nyújtási ismereteinket alkalmazni kell” – mondta egy önkéntes, Vitál Dániel.

Az önkéntesek munkáját tavaly óta támogatással ismeri el a szervezet. A Magyar Vöröskereszt novemberben indult programjában ingyen jogosítványt és nyelvvizsgát is szerezhetnek azok a 18 és 22 év közötti érettségizett fiatalok, akik nem tanulnak tovább, és nincs munkaviszonyuk sem.

„Mivel az életemben adódott egy szabad félév, ebben a félévben szeretném letenni a jogosítványt, amelyben nagy segítséget nyújt a Vöröskereszt, hiszen egy hónapban 80 óra önkénteskedést kell letudnom szórólapozással, többféle rendezvényen való részvétellel, véradásokon való ottléttel, satöbbi, és így segítenek engem” – mondta Haraszti Liliána.

A Magyar Vöröskereszt Borsod megyei szervezete ötven önkéntes bevonását vállalta a programba, akik fél éven keresztül napi négy órában segítik munkájukat.

„Jelenleg több mint 20-an vannak megyeszerte, akik tudtak élni ezzel a lehetőséggel. Vannak, akik jogosítványt szereztek, van, aki nyelviskolába jár. Azt reméljük, hogy most, hogy a felvételi ponthatárok kiderültek, most is van egy olyan helyzet, hogy akit esetleg nem vettek fel, ő erre tudja fordítani majd az idejét. Várjuk továbbra is a jelentkezőket” – mondta Grúbert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója.

Az 5 milliárd forint uniós támogatásból megvalósuló programban országszerte háromezer fiatal szerezhet ingyen jogosítványt, vagy nyelvvizsgát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Jól ismerem Kocsis Mátét, mert a barátom. Rühelli a pezsgőt, mert rongyrázásnak tartja és soha nem láttuk munkaidőben bármilyen alkoholt inni – írja Facebook-bejegyzésében a publicista.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!