2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Belföld

Megemlékezés a nándorfehérvári csata 563. évfordulójáról Pécsett

Pécsett is megemlékeztek a nándorfehérvári csata évfordulójáról. A Hunyadi János szobránál tartott eseményen a város polgármestere igen erős egyéniségnek és víziókkal rendelkező államférfinak nevezte a hadvezért.

  • Megemlékezés a nándorfehérvári csata 563. évfordulójáról Pécsett

Az országban több Hunyadi szobor van, de a legmonumentálisabb Pécsett található. Pátzai Pál alkotása 1956-ben került a város főterére. Páva Zsolt polgármester az ünnepségen azt mondta, történelmünk egyik legkiemelkedőbb alakja volt Hunyadi János.

Hóvári János történész szerint hatalmas diadal volt a nándorfehérvári, ezért a fiataloknak fontos erről beszélni. Magyarország hadtörténetének kiemelkedő győzelme volt az 563 évvel ezelőtti csata.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!