2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

Megdöbbentő adatok: ekkora az oltatlanok aránya a hazai kórházakban

A szakemberek elmondták, amit tudni lehet, az adatok pedig egyértelműek.

  • Megdöbbentő adatok: ekkora az oltatlanok aránya a hazai kórházakban

Bár Magyarországon még nincs hivatalos összegzés, hogy milyen a kórházba kerülő oltottak és oltatlanok aránya, a Metropol összegyűjtötte az egészségügyi szakemberek és a helyi adatokat ismerők beszámolóit. A szakértők egyetértenek abban, hogy nagyon kevés az esélye annak, hogy 3. oltás után súlyos lefolyású legyen a fertőzés. Ezt támasztják alá az elmúlt időszakban nyilatkozók tapasztalatai is.

Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának főorvosa az ATV híradójában mondta el, hogy a hatvani kórházban lévők közül minden tizedik oltatlanra jut egy oltott, azaz 90%-uk nincs beoltva.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV-ben nyilatkozott arról, hogy az intenzív osztályuk tele van, és az ott kezelt koronavírusos betegek 80-90%-a oltatlan.

Nemény András, Szombathely ellenzéki polgármestere a Nyugat.hu-nak számolt be arról, hogy a Markusovszky Kórház intenzív osztályán fekvő betegek 75%-a oltatlan, és az oltott betegek is mindannyian régen kapták meg a vakcinát.

Varga Zoltán Péter, Dunakeszi jobbikos önkormányzati képviselője jelenleg egy budapesti koronavírus-ellátó központban dolgozik ápolóként. A képviselő a közösségi oldalán beszámolt róla, hogy az ő intenzív osztályán fekvők 92–94%-ban oltatlan, és sokan közülük tényként kezeli az oltásellenes álhíreket.

A szomszédban is hasonló arány

Ausztriában az átoltottság szintje, 63%. Az osztrák hírügynökség szerint az intenzíven ápoltak 76%-a vagy oltatlan, vagy csak részben oltott.

Szlovákiában jelenleg a lakosság 42%-a van teljesen beoltva. Itt a kórházban ápoltak 79%-a egyáltalán nem, vagy csak részben kapott oltást.

Szerbiában, ahol a szintén alacsony a beoltottak aránya, a hivatalos adatok szerint az intenzív osztályra és lélegeztetőgépre kerülők 94%-a oltatlan.

Ukrajnában, ahol vészesen alacsony a beoltottak száma (18%), a friss adatok szerint a kórházban ápoltak több mint 93%-a nincs beoltva.

Romániában, a 33%-os átoltottság mellett a kórházban kezelt betegek 90%-a, és az elhunytak 92%-a nem volt beoltva. A hivatalos novemberi jelentés szerint a mindkét dózist megkapók mindössze 0,02%-a hunyt el a betegségben.

Metropol

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!