2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Megdöbbentő adatok: ekkora az oltatlanok aránya a hazai kórházakban

A szakemberek elmondták, amit tudni lehet, az adatok pedig egyértelműek.

  • Megdöbbentő adatok: ekkora az oltatlanok aránya a hazai kórházakban

Bár Magyarországon még nincs hivatalos összegzés, hogy milyen a kórházba kerülő oltottak és oltatlanok aránya, a Metropol összegyűjtötte az egészségügyi szakemberek és a helyi adatokat ismerők beszámolóit. A szakértők egyetértenek abban, hogy nagyon kevés az esélye annak, hogy 3. oltás után súlyos lefolyású legyen a fertőzés. Ezt támasztják alá az elmúlt időszakban nyilatkozók tapasztalatai is.

Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának főorvosa az ATV híradójában mondta el, hogy a hatvani kórházban lévők közül minden tizedik oltatlanra jut egy oltott, azaz 90%-uk nincs beoltva.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV-ben nyilatkozott arról, hogy az intenzív osztályuk tele van, és az ott kezelt koronavírusos betegek 80-90%-a oltatlan.

Nemény András, Szombathely ellenzéki polgármestere a Nyugat.hu-nak számolt be arról, hogy a Markusovszky Kórház intenzív osztályán fekvő betegek 75%-a oltatlan, és az oltott betegek is mindannyian régen kapták meg a vakcinát.

Varga Zoltán Péter, Dunakeszi jobbikos önkormányzati képviselője jelenleg egy budapesti koronavírus-ellátó központban dolgozik ápolóként. A képviselő a közösségi oldalán beszámolt róla, hogy az ő intenzív osztályán fekvők 92–94%-ban oltatlan, és sokan közülük tényként kezeli az oltásellenes álhíreket.

A szomszédban is hasonló arány

Ausztriában az átoltottság szintje, 63%. Az osztrák hírügynökség szerint az intenzíven ápoltak 76%-a vagy oltatlan, vagy csak részben oltott.

Szlovákiában jelenleg a lakosság 42%-a van teljesen beoltva. Itt a kórházban ápoltak 79%-a egyáltalán nem, vagy csak részben kapott oltást.

Szerbiában, ahol a szintén alacsony a beoltottak aránya, a hivatalos adatok szerint az intenzív osztályra és lélegeztetőgépre kerülők 94%-a oltatlan.

Ukrajnában, ahol vészesen alacsony a beoltottak száma (18%), a friss adatok szerint a kórházban ápoltak több mint 93%-a nincs beoltva.

Romániában, a 33%-os átoltottság mellett a kórházban kezelt betegek 90%-a, és az elhunytak 92%-a nem volt beoltva. A hivatalos novemberi jelentés szerint a mindkét dózist megkapók mindössze 0,02%-a hunyt el a betegségben.

Metropol

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!