2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Balog: A pedagógusok beszállnak a csónakba

Megállapodást írt alá a pedagógus-szakszervezetekkel Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár.

Egyebek mellett az intézmények állami fenntartását és pedagógusok foglalkoztatását érintő kérdésekről egyeztek meg. Balog Zoltán a megállapodást követően azt mondta: az aláírással a szakszervezetek vállalták, hogy partnerek lesznek a a közoktatás átalakításában. „A szakszervezetek vállalták a partneri szerepet, és ha szabad egy képpel élnem: beszállnak a csónakba – fogalmazott a tárcavezető. – A Klebersberg nevű hajó most abba az irányba megy, az iskolák állami fenntartásba vétele azt szolgálja, hogy mind a tanítandó gyermekeknek, mind az őket tanító pedagógusok jobb helyzetbe kerüljenek. Részben úgy, hogy emelkedik az oktatás színvonala, részben úgy, hogy a pedagógusok biztonságosabban tudják a saját pályafutásokat tervezni.”

A megállapodást a Pedagógusok Szakszervezete, az Oktatási Vezetők Szakszervezete és a Magyar Közoktatási és Szakképző Szakszervezet elnöke is aláírta. A PDSZ korábban jelezte: nem támogatja a megállapodást, és sztrájkbizottságot hoz létre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Van különbség az Európai Néppárt és az európai szocialisták politikája között?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!