2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Megállapodást sürget a volt közlekedési államtitkár Lázár János szerdai bejelentésének ügyében + videó

A felek megállapodását sürgeti a volt közlekedési államtitkár Lázár János szerdai bejelentése kapcsán, melyben ajánlatot tett Budapest vezetésének a közlekedési bérleteket illetően, mert úgy látja: a városvezetés nem nyújt kielégítő megoldást. Az építési és közlekedési miniszter ajánlatával kapcsolatban az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke is bizalmát fejezte ki.

  • Megállapodást sürget a volt közlekedési államtitkár Lázár János szerdai bejelentésének ügyében + videó

Budapest első embere néhány napja jó iránynak nevezte Lázár János építési és közlekedési miniszter tarifaközösség-ajánlatát.

Én azt mondom, hogy mi elfogadjuk a VOLÁN a HÉV és a MÁV járatokon a Budapest-bérletet. A budapestiek pedig, a fővárosi önkormányzat fogadja el az országbérletet, a vármegyebérletet a főváros által működtetett összes tömegközlekedési eszközön

– mondta Lázár János, építési és közlekedési miniszter

Én nagyon bízom abban, hogy valós szándék vezeti a minisztert abban, hogy itt legyen egy integrált rendszer – hangsúlyozta az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke az ATV-ben. Naszály Gábor elmondta: Ez egy nagyon bonyolult helyzet, amire egyszerű választ nem lehet adni, de bízik a jó szándékban. A szervezet elnöke egyetért abban, hogy minden fővárosi számára előnyt jelentene a miniszter ajánlata, de nem tartja életszerűnek.

A volt közlekedési államtitkár Célpont című műsorunknak úgy reagált, hogy a városvezetés és az állam között kialakult ellentét nyilvánvaló és érthető.

Nyilván a BKK azt nem fogja akarni és a főváros, hogy a hármas metrón úgy lehessen utazni egy MÁV bérlettel, hogy ebből ő nem lát semmilyen pénzt és nyilván az állam sem fogja azt akarni, hogy a HÉV-eken úgy lehessen utazni Budapest-bérlettel, hogy abból ő nem lát annyi pénzt, amennyit szükségesnek tart. Szerintem most az a fontos, hogy a következő hetekben ezek a felek befejezzék az egymásnak üzengetést a nyilvánosságban

A következőkben az lesz a legfontosabb, hogy a felek asztalhoz üljenek és szakértők segítségével megállapodjanak – tette hozzá Vitézy Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!