2024. 10. 04. Péntek Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Megalakult a Béke barátai nemzetközi csoport

Nekünk békemissziónk van, Magyarország az uniós elnöksége alatt megpróbál a béke érdekében tenni - jelentette ki a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

  • Megalakult a Béke barátai nemzetközi csoport

Orbán Viktor kiemelte: ha a Közel-Keleten háború van, annak azonnal mindannyian "megisszuk a levét", mert a világgazdaság óvatossá válik, a magyar valuta értéke csökkenni kezd.

Magyarországnak gazdasági szempontból sem mindegy, mi zajlik a világban, másrészt ez a térség nincsen messze, ami ott történik, biztonsági szempontból is kihatással lehet ránk - figyelmeztetett.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarországon nagy számban élnek zsidó származású polgárok, akik ebben a háborúban közvetve vagy áttételesen érintve vannak. Ebből fakadóan biztonsági teendők is vannak, ezért kellett összehívnia a Nemzetbiztonsági Kabinetet, hogy minden magyar állampolgár biztonságát garantálni tudják, származásra való tekintet nélkül - jegyezte meg.

Orbán Viktor kitért a napokban megalakult Béke barátai nemzetközi csoportra is, felidézve: amikor Magyarország az uniós elnökséget átvette, kikerülhetetlen volt keresztény szellemi megfontolásból és állami érdekből is, hogy megpróbáljon a béke érdekében tenni.

"Nagy rohammal indítottunk: Kijev, Moszkva, Peking, Donald Trump" - emlékeztetett, hozzáfűzve: ezután megfogalmaztak egy békestratégiát, amelynek középpontjában az a felismerés áll, hogy a háborúzó felekben nincs szándék arra, hogy egymással békét kössenek.

Ha a háborúzó feleknél nem lehet eredményt elérni, akkor a nemzetközi élet meghatározó szereplőivel kell dűlőre jutni abban, hogy próbáljunk olyan világpolitikát csinálni, amely a küzdő feleket a béke irányába tereli - közölte.

Mindennek az eredménye az, hogy a mi kezdeményezésünkre, brazil-kínai tandemben megalakult a Béke barátai nemzetközi csoport - mondta el Orbán Viktor.

Forrás: MTI

Fotó MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szibériai farkasokkal erősít az orosz hadsereg?

Szibériai farkasokkal erősít az orosz hadsereg?

Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólag farkasokat küld a frontra az ukrán drónok fenyegetésének elhárítása érdekében – számol be az ATV a Daily Express orosz forrásokra hivatkozó jelentése alapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!