2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Még sincs egységes adópolitika a baloldalon?

Szocialista politikusok nyilatkozatai alapján mégsem létezik a Gyurcsány Ferenc által emlegetett egységes baloldali adópolitika. Az MSZP frakcióvezető-helyettese – a volt miniszterelnökhöz hasonlóan – az átlagbér kétszerese felett vezetné be a magasabb adókulcsot. A szocialista párt elnökségi tagja szerint viszont egymillió forintos havi fizetésig senkinek sem kell tartania a baloldal hatalomra kerülésétől.

A baloldal adóterveiről Gyurcsány Ferenc árult el először részleteket csütörtökön az egyik kereskedelmi tévében. „Azt mondjuk – és ebben nincsen érdemi vita az Összefogás pártjai között – hogy havi 400-500 ezer forintos fizetéstől – ez nem kevés Magyarországon – belépne egy második kulcs, szerintem fokozatosan, mert nem kell balhét csinálni, és ami ezenfelül van jövedelem, annak olyan harminc százalék körül lenne az adója.”

A Bajnai-szövetség társelnöke már aznap reagált. „Ezt én Gyurcsány Ferenc magánvéleményének tekintem” – mondta Jávor Benedek.

Szombaton azonban kiderült az MSZP frakcióvezető-helyettesének szavaiból, hogy Gyurcsány Ferenc mégsem a magánvéleményét osztotta meg a tévénézőkkel. „Az, hogy az átlagkereset kétszerese fölött – azt hiszem, hogy ez most 500 ezer forint – egy magasabb adókulcsra szükség van, abban egyetértünk, be fogjuk vezetni. A mértékét, azt hiszem, hogy további számításokkal kell előkészíteni” – mondta Józsa István.

Az MSZP alelnökének szavaiból is az következik, hogy a baloldali adópolitika kedvezményezettjei nem a magas keresetűek lennének. Gúr Nándor a Hír TV Versus című műsorának volt a vendége. „A Mesterházy vezette kormány nem kívánja azokat a kedvezményeket elvenni, amelyek az emberek javát szolgálják, kiváltképp nem azt, ami az átlagon vagy átlag alatt élők kedvezményét szolgálja” – mondta Gúr Nándor.


A szocialista párt elnökségi tagja nem az átlagkereset duplájában, hanem annak négyszeresében gondolkodik. Igaz, fordított előjellel, mint Józsa frakcióvezető-helyettes. „Aki egymillió forintnál kevesebbet keres ma, az jobban fog járni. Ön is tudja nagyon jól, hogy egy adórendszer, az soha nem egy darab vagy két darab adókulcsból áll, hanem ehhez tartoznak különböző kedvezmények, adójóváírások, különadók, szolidaritási adók és még mindenféle egyéb kiegészítők. Én egy hozzávetőleges, nagyságrendi mérleget mondtam Önnek, hogy most ezen belül, melyik sávban, mikor, hogy mi lép be, ezek hogy is mondjam, kalkulatív kérdéskörök” – mondta Szanyi Tibor.

Az MSZP egyébként a választási programjában csak a legkisebb keresetűeknek ígér védelmet. Az ő fizetésük vásárlóértékét az adójóváírás visszaállításával növelné a szocialista párt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!