2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Még nem tudja az ellenzék, hogy mit akar

A legtöbb ellenzéki párt még nem tudja, milyen felállásban indulnak az Európai Parlamenti választáson. A kérdésről még az LMP és a Jobbik vezetésében sem tárgyaltak. A Demokratikus Koalíció viszont jelezte, ők önálló listán méretik meg magukat.

  • Még nem tudja az ellenzék, hogy mit akar

A Demokratikus Koalíció is önálló listát állít, és önállóan indul az EP választásokon - a Demokratikus Koalíció nem kér újra a baloldali összefogósdiból, a párt szóvivője kérdésünkre megerősítette, önálló listával indulnak a májusi EP választásokon.

Nem tárgyalunk senkivel és nincsen még ilyen döntés, ezeket a döntéseket egyébként is az országos kongresszus hozza - mondta az LMP fővárosi képviselője, Gál József.

Kilenc hónappal az európai parlamenti választás előtt az LMP-nek egyelőre égetőbb kérdés, hogy új társelnököt találjanak, a leköszönő Szél Bernadett helyére. A Jobbik is korainak tartja, hogy az EP-indulásuk mikéntjéről nyilatkozzanak.

A Jobbik el tud indulni az európai parlamenti választásokon, minden jelenlegi körülmény erre mutat, de különböző listaállítási kérdések vagy az akár ilyen szándékokat illető döntések nagyon távol vannak, ilyenek nem születtek meg a Jobbikban - közölte Z. Kárpát Dániel.

Hivatalos döntést az indulásról még a szocialisták sem hoztak, de ők nyitottak lennének a más pártokkal való együttműködésre.

Mi szoros együttműködésben, frakció együttműködésben vagyunk a Párbeszéddel, MSZP-Párbeszéd együttműködés van. Zajlanak a tárgyalások és mi nagyon nyitottak vagyunk egy széleskörű együttműködésre az európai parlamenti választásokra - mondta Bangóné Borbély Ildikó, szocialista képviselő.

A Fidesz-KDNP fő témája az európai parlamenti választási kampányban is migráció lesz - erről a frakciószövetség szóvivője beszélt Magyarország élőben című műsorunkban.

Az Európai parlamenti választást jövő májusban tartják, az egyfordulós voksoláson csak pártlisták versengenek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!