2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Még nem mondott le, így Szávay ott lehet a szavazáson

Szávay István akár a holnapi parlamenti szavazáson is részt vehet, egyelőre ugyanis nem mondott le mandátumáról. A Jobbikos képviselő azután ígérte ezt meg, hogy egy nyilvánosságra került hangfelvételen egy zsidó nő megütésével hencegett. A pártja egyelőre nem közölte, hogy mikor hagyja el a Parlamentet a politikus.

Eddig nem mondott le mandátumáról Szávay István, a Jobbiknál pedig kedden sem közölték, hogy mikor fog, illetve azt sem, hogy a szerdai szavazásokon részt vesz-e a politikus.

-A parlamenti szavazás tekintetében, teljes létszámban jelen lesznek a szavazáson, erről van információja?
-Z. Kárpát Dániel: Nincs.
-Akkor Szávay úr mikor kíván lemondani és, hogy a maradása a pártvezetés utasítása akkor erre sem kíván reagálni.
-Z. Kárpát Dániel: Nézze nagy tisztelettel végighallgatom a kérdését de a pénteki rágalominfóra fogom iránytani az összes ilyet.

Az ellenzéki pártok egységesen ítélték el a Jobbikos politikus zsidózó kijelentéseit, de a párttal nem szakítják meg a kapcsolatot, így továbbra is együttműködnek, például alkotmánybírósági beadványok ügyében.

„Az egész választójogi törvény együttműködésre kényszeríti, ettől még szociáldemokrata-baloldali politikusként mindig elutasítottam és el is fogom utasítani azt a hangnemet, amit Szávay úr, és leginkább azt, amit a Fidesz képvisel” – szögezte le Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő.

A Fidesz kommunikációs igazgatója az ügy tisztázását követeli a Jobbiktól.

„Az a minimum, hogy vállalhatatlan kijelentések után a következményeket vállalva lemond, itt egy ilyen helyzet állt elő. Az számunkra egy nagy csalódás, ugyanakkor, hogy baloldali pártok sunyítanak ebben az ügyben, korábban hasonló témánkban nagy érzékenységet mutattak, de amikor a Jobbik politikusa mondott elfogadhatatlan dolgokat, már ez nem olyan fontos” – így Hídvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Szávay István több mint egy hete jelentette be, hogy lemond mandátumáról, miután a Hír TV nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amelyen arról beszélt, hogy megütött egy zsidó nőt, akire antiszemita megjegyzéseket is tett. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tűzvész pusztít Görögország középső részén

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni - közölték a helyi hatóságok. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!