2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Még nem mondott le, így Szávay ott lehet a szavazáson

Szávay István akár a holnapi parlamenti szavazáson is részt vehet, egyelőre ugyanis nem mondott le mandátumáról. A Jobbikos képviselő azután ígérte ezt meg, hogy egy nyilvánosságra került hangfelvételen egy zsidó nő megütésével hencegett. A pártja egyelőre nem közölte, hogy mikor hagyja el a Parlamentet a politikus.

  • Még nem mondott le, így Szávay ott lehet a szavazáson

Eddig nem mondott le mandátumáról Szávay István, a Jobbiknál pedig kedden sem közölték, hogy mikor fog, illetve azt sem, hogy a szerdai szavazásokon részt vesz-e a politikus.

-A parlamenti szavazás tekintetében, teljes létszámban jelen lesznek a szavazáson, erről van információja?
-Z. Kárpát Dániel: Nincs.
-Akkor Szávay úr mikor kíván lemondani és, hogy a maradása a pártvezetés utasítása akkor erre sem kíván reagálni.
-Z. Kárpát Dániel: Nézze nagy tisztelettel végighallgatom a kérdését de a pénteki rágalominfóra fogom iránytani az összes ilyet.

Az ellenzéki pártok egységesen ítélték el a Jobbikos politikus zsidózó kijelentéseit, de a párttal nem szakítják meg a kapcsolatot, így továbbra is együttműködnek, például alkotmánybírósági beadványok ügyében.

„Az egész választójogi törvény együttműködésre kényszeríti, ettől még szociáldemokrata-baloldali politikusként mindig elutasítottam és el is fogom utasítani azt a hangnemet, amit Szávay úr, és leginkább azt, amit a Fidesz képvisel” – szögezte le Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő.

A Fidesz kommunikációs igazgatója az ügy tisztázását követeli a Jobbiktól.

„Az a minimum, hogy vállalhatatlan kijelentések után a következményeket vállalva lemond, itt egy ilyen helyzet állt elő. Az számunkra egy nagy csalódás, ugyanakkor, hogy baloldali pártok sunyítanak ebben az ügyben, korábban hasonló témánkban nagy érzékenységet mutattak, de amikor a Jobbik politikusa mondott elfogadhatatlan dolgokat, már ez nem olyan fontos” – így Hídvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Szávay István több mint egy hete jelentette be, hogy lemond mandátumáról, miután a Hír TV nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amelyen arról beszélt, hogy megütött egy zsidó nőt, akire antiszemita megjegyzéseket is tett. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!