2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Még mindig jelentős a visszaélések száma

Még mindig nem csökkent jelentősen a visszaélések száma az építkezéseken – mondta a Híradónknak az Építkezők Országos Egyesületének elnöke. Flórián Zsolt szerint a minőségbeli problémák is gyakoriak az építkezéseken. 2018 második félévében 18 ezer új lakás épült a tavalyi 15 ezer helyett.

  • Még mindig jelentős a visszaélések száma

A 2018 első félévben épített új lakások száma elérheti a 18 ezret, a tavalyi 15 ezer után. Jelenleg 30-35 ezer lakás áll kivitelezés alatt. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Egyesülete ezért is adott ki egy közleményt, amelyben az építkezéssekkel kapcsolatos visszásságokra figyelmeztetik a leendő tulajdonosokat. Az írják, a lassú és a gyors munkának is meglehetnek a hátrányai, valamint, hogy az építkezés folyamán érdemes megbízni egy műszaki ellenőrt, aki felügyeli az építkezés folyamatát. Emellett hangsúlyozzák, hogy a minőségi dokumentáció is fontos, így például az elkészült ingatlan átvételekor ragaszkodjon a tulajdonos az átadás-átvételi jegyzőkönyv felvételéhez.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége szerint az építtetők ma már tudatosabbak. „Felkészültebbek. Nagyon sokat beszélünk arról, hogy egy nagy értékű termék beszerzéséről van szó, amire sokkal több időt és figyelmet kell fordítani az előkészítésnél is, én azt látom, hogy ez szép csendesen javuló tendenciát vesz” – fogalmazott Koji László.

Az Építkezők Országos Egyesületének elnöke szerint viszont a visszaélések száma még mindig nem csökkent jelentősen. Flórián Zsolt szerint a minőségbeli problémák is gyakoriak az építkezéseken. „Folyamatos minőségi problémákkal találkozunk, és igen, van egy olyan oldal, amit egy laikus építtető észre sem vesz. Később jönnek ki ezek a problémák, amikor a vállalkozó már megszűnt és a jótállási kötelezettséget nem tudjuk kin behajtani, tulajdonképpen le kell nyelni a békát vagy plusz költségen nekünk kell helyrehozni a hibákat” – mondta.

Az egyesület elnöke azt is hozzátette, hogy gyakran a fogyasztói oldal is hibázik, mivel kapkodva vesznek fel hitelt és építkeznek, a gyorsaság pedig sokszor a minőség rovására megy.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!