2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Még egy évbe telhet a Jobbik talpra állása

Még egy évig eltarthat, mire talpra tud állni a Jobbik az Állami Számvevőszék 660 milliós büntetése után – mondta a Hír TV-nek a párt alelnöke Z. Kárpát Dániel. Az államkincstár folyamatosan vonja le a tiltott párttámogatás miatt kiszabott pénzbüntetés részleteit.

  • Még egy évbe telhet a Jobbik talpra állása

Egy fővárosi kilakoltatásról érkezett keddi sajtótájékoztatójára a Jobbik alelnöke.

„Ez a kilakoltatás éppen most folyik. Délutánra a gyámügy, adott esetben a család kiskorú gyermekét el is viheti. Olyan vissza nem fordítható katasztrófák következhetnek be magyar családok életében, amelyek nem indokoltak. Nem indokoltak nemcsak egy kétharmados kormányzás alatt, de a költségvetés jelenlegi helyzetének ismeretében” – mondta Z. Kárpát Dániel, aki továbbra is a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását és szociális bérlakások építését követeli a kormánytól.

Azt azonban a jobbikos politikus nem tudja, hogy az Állami Számvevőszék büntetései miatt pártja mikor kerülhet szorult helyzetbe. A magyar államkincstár folyamatosan vonja le a párt több mint 600 millió forintos büntetésének részleteit, amit tiltott párttámogatásért kaptak.

„Én úgy látom, hogy az amúgy politikai bunkósbotként ellenünk hozott döntések kiheverése, pontosabban az, hogy a párt ebből pénzügyileg fel tudjon állni, alsó hangon egy évet vesz igénybe. Ez nyilván lenyomatot képezhet az EP-választásokra való kampányon is” – tette hozzá a képviselő.

A Jobbik több időközi választást is kihagyott április óta, kedden pedig bejelentették: a XV. kerüli polgármester-választáson sem állítanak jelöltet. A parlamentnek a legtöbb ellenzéki képviselőt adó párt ráadásul egyre gyengébb eredményeket ér el a közvélemény kutatásokon.

A Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom közben programot hirdetett. Ebben szerepel a politikusbűnözők szigorúbb büntetése, a szegregált oktatás támogatása bizonyos helyzetekben, és a kötelező miniszterelnök-jelölti vita bevezetése. Az új párt augusztus 20-án tartja fővárosi zászlóbontóját a Városligetben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!