2019. augusztus 25.,
vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Meg akarják félemlíteni az újságírókat

MTI, Hír TV

2018. december 17., hétfő 14:08, frissítve: hétfő 17:10

A képviselői hatalommal való agresszív visszaélésnek tartja az MTVA székházánál történteket a Fidesz. A Hír TV stábjával is támadólag léptek fel az elmúlt éjjel.

Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: az ellenzéki politikusok fellépése támadó és megfélemlítő volt, amikor behatoltak a tévészékházba és ott hamis tűzriadót előidézve be akartak avatkozni a szerkesztőség munkájába.

„Az országgyűlési képviselői jogkör nem azt jelenti, hogy erőszakosan megzavarják egy közüzem működését. A Fidesz–KDNP elfogadhatatlannak tartja, ami történt. Elfogadhatatlan az, hogy politikusok erőszakkal akarnak beleavatkozni egy szerkesztőség működésébe. Nyilvánvaló, hogy mi a céljuk: meg akarják félemlíteni az újságírókat, ezért viselkednek agresszíven és ezért hatolnak be a televízió épületébe. Ezek jól ismert módszerek, a bevándorláspárti Soros-hálózat módszerei: így akarják megfélemlíteni azokat, akik nem értenek egyet velük” – fogalmazott.

Hadházy Ákos már korábban bejelentette, hétfőn folytatják a tiltakozást. Az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogon való túlterjeszkedés miatt az MTVA feljelentést is tett a rendőrségen. 

Több ellenzéki politikus az egész éjszakát az MTVA gyártóbázisán töltötte, hamis tűzriadót csináltak, ajtókat nyitogattak, igyekeztek bejutni az elzárt területre. Több alkalommal kilátásba helyezték, hogy a tiltás ellenére is be kívánnak menni a stúdiókba – írta közleményében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

A Hír TV-t is vegzálták

Mint arról korábban beszámoltunk, a Hír TV stábjával támadólag léptek fel a tüntetők vasárnap este az MTVA-székházánál, akadályozva ezzel a tudósítást a demonstrációról. 

Jobbikosok próbálták lejáratni Az Echo TV Informátor című műsorának stábját pedig jobbikosok próbálták lejáratni. Bohár Dánielt és munkatársait 15-20 jobbikos vette körbe, és kompromittáló kérdésekkel, agresszívan akarták kellemetlen helyzetbe hozni, sikertelenül. Az uszítást Bana Tibor, a párt alelnöke vezényelte.