2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Belföld

„Meg a lakást, ahogy lehúzatták a Hunvald Gyurival”

Személyi szabadság aljas indokból elkövetett megsértésével és csoportos garázdaságra való felbujtással vádolja az ügyészség Gaudi-Nagy Tamást és két társát. A volt jobbikos országgyűlési képviselőt azért állították bíróság elé, mert tavaly a parlament alakuló üléséről távozó Pásztor István délvidéki politikust többen leköpték a Kossuth téren egy tüntetésen, amelyet Gaudi szervezett. A jogvédő koncepciós eljárásnak tartja az ügyet, szerinte csak becsületsértés történt, amelyért nem lehetne közvádas eljárást indítani.

A Pásztor Istvánnal szembeni vélemény kifejezésére éppen a leköszönő jobbikos képviselő biztatta hallgatóságát. A történteket a köztársasági elnök rendkívüli sajtónyilatkozatban ítélte el.

Áder János fellépése után indult az eljárás, amelynek nyomán végül három embert vádoltak meg „aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint a Btk. 339. szakaszának 1. bekezdésébe ütköző, s a 2. bekezdés a és e pontja szerint minősülő, nyilvános rendezvényen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével. Dr. Gaudi Nagy Tamás másodrendű vádlottat mint felbujtót mindkét bűncselekmény vonatkozásában” – részletezte a vádat Pap Balázs, az ötödik és tizenharmadik kerületi ügyészség ügyésze.

Az elsőrendű vádlott egy hajléktalan, rokkantnyugdíjas budapesti nő, akit ideggyengeség miatt százalékoltak le. „Tehát ők szerettek volna félreállítani, mert én belenyúltam ebbe az egészbe. Meg a lakást, ahogy lehúzatták a Hunvald Gyurival, a polgármesterrel. És ebbe belenyúltam, ezé’ volt az, hogy beleestem ebbe. Betettek engem börtönbe, és akkor szerették volna azt elérni, hogy elhallgattassanak” – mondta Szekeres Mária Katalin elsőrendű vádlott.

Szekeres Mária Katalin azt vallotta, hogy ő nem köpte le a VMSZ elnökét, sőt azt mondta, hogy őt is leköpte egy azóta sem azonosított szemüveges nő.

„Ez egy klasszikus koncepciós vád, sok ilyennel találkoztam már jogvédőként, ügyvédként.” A volt jobbikos képviselő tagadja, hogy bárkit felbujtott volna. Gaudi-Nagy Tamás azt mondta: nyilvánvaló, hogy Pásztor Istvánnal szemben legfeljebb tettleges becsületsértést követtek el, amely miatt a délvidéki politikus nem tett feljelentést. A jogvédő szerint ezért semmilyen további eljárás nem folyhatott volna. Gaudi emellett arra is hivatkozott, hogy akkor még érvényben volt az előző ciklusból a képviselői mentelmi joga.

„Én akkor, aznap még országgyűlési képviselő voltam, és képviselőként szerveztem ezt a tüntetést a magyar föld védelme érdekében. Ebből fakadóan az ott megtett kijelentésemmel, amelyben felhívtam a jelenlevők figyelmét Pásztor István jelenlétére és nemzetpolitikailag szerintem nem hasznos voltára, és hogy arra buzdítottam a jelenlévőket, hogy mondják el véleményüket, ezzel nem követtem el bűncselekményt. Sőt, ugye e tekintetben én védett vélelemnyilvánítást tettem, és meg kellene szüntetni emiatt az eljárást” – mondta Gaudi-Nagy Tamás másodrendű vádlott.

A per március 9-én, a harmadrendű vádlott meghallgatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Letették az új mohácsi kikötő alapkövét

Mohácson letették az új országos közforgalmú kikötő alapkövét. A mintegy 7,8 milliárd forintos beruházás 2023. végére készül el. 2021. szeptember 23.

Mazsihisz: Ózd jobbikos alpolgármestere adjon magyarázatot!

Rossz érzéseket kelt a magyarországi zsidóság tagjaiban az ózdi alpolgármester fotója. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!