2023. 01. 30. Hétfő Martina, Gerda napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Még a héten megkapják a települések a minisztériumok ajánlatát

Még ezen a héten megkapják az illetékes minisztériumok ajánlatát azok a 3000 főnél nagyobb lélekszámú települések, melyek lemondanak oktatási intézményeik működtetéséről január elsejétől. Erről Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár beszélt Kaposváron, a Somogy megyei tankerületi igazgatók kinevezésén.

A helyhatóságoknak ezután kilenc napjuk van, hogy elfogadják vagy visszautasítsák az ajánlatot. Ha elutasítják, az intézmények továbbra is helyhatóságoknál maradnak, ha elfogadják, akkor egy meghatározott összeggel hozzá kell járulniuk a működtetéshez.

„A 3000 fős lakosságszám feletti települések ajánlatot kapnak a közigazgatási, belügy- és emberierőforrás-miniszterek által felállított bizottságtól azzal, hogy ha lemondanak a működtetés kötelezettségéről, akkor milyen anyagi hozzájárulást kell hogy fizessenek a központi költésvetés számára, segítendő az állami fenntartást” – közölte Gloviczki Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

„Miután kidühöngte magát, talán ön is érezte, ezzel jócskán túllőtt a célon” - fogalmazott a Jobbik volt elnöke. A visszavonult politikus felhívta Borisz Filatov figyelmét arra, hogy polgármesterként szavainak súlya van, amiért felelősséget kell vállalni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!