2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Még a héten megkapják a települések a minisztériumok ajánlatát

Még ezen a héten megkapják az illetékes minisztériumok ajánlatát azok a 3000 főnél nagyobb lélekszámú települések, melyek lemondanak oktatási intézményeik működtetéséről január elsejétől. Erről Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár beszélt Kaposváron, a Somogy megyei tankerületi igazgatók kinevezésén.

A helyhatóságoknak ezután kilenc napjuk van, hogy elfogadják vagy visszautasítsák az ajánlatot. Ha elutasítják, az intézmények továbbra is helyhatóságoknál maradnak, ha elfogadják, akkor egy meghatározott összeggel hozzá kell járulniuk a működtetéshez.

„A 3000 fős lakosságszám feletti települések ajánlatot kapnak a közigazgatási, belügy- és emberierőforrás-miniszterek által felállított bizottságtól azzal, hogy ha lemondanak a működtetés kötelezettségéről, akkor milyen anyagi hozzájárulást kell hogy fizessenek a központi költésvetés számára, segítendő az állami fenntartást” – közölte Gloviczki Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!