2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Medián: Fidesz-siker, az LMP azonban kimaradhat

Tizenhárom mandátumot szerezhet a Fidesz-KDNP a vasárnapi Európai Parlamenti választáson - ez derült ki a Medián legfrissebb kutatásából. Az ellenzéki pártok közül a Jobbik lehet a legerősebb, az LMP azonban nem jut mandátumhoz a felmérés szerint. A pártok a következő napokban is folytatják a mozgósítást.

  • Medián: Fidesz-siker, az LMP azonban kimaradhat

51 százalék - ennyien állították a Medián közvélemény-kutató intézet legfrissebb felmérésében, hogy biztosan elmennek szavazni az európai parlamenti választáson. A kutatás eredménye alapján vasárnap a Fidesz-KDNP 13 mandátumot szerezhet, az ellenzéki pártok közül pedig a Jobbik lehet a legerősebb három mandátummal, az MSZP-Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció kettő-kettő, a Momentum pedig egy helyet szerezhet az Európai Parlamentben. A Medián felmérése szerint az LMP végül nem jut mandátumhoz.

A Párbeszéd EP- képviselőjelöltje azonban három mandátumra számít. Ez pedig azt jelentené, hogy Jávor Benedek folytatni tudja a munkát az Európai Parlamentben. A politikus ugyanis az MSZP-Párbeszéd közös listáján a negyedik helyet foglalja el, de a listavezető, Tóth Bertalan korábban már jelezte, lemond mandátumáról.

Még a következő napokban is folytatja a mozgósítást az MSZP - erről már európai parlamenti képviselőjük beszélt. Szanyi Tibor azt mondta, három mandátummal már ő is elégedett lenne.

A Jobbik a legális mozgósítás minden eszközét kihasználja.

A Jobbik országgyűlési képviselője ezen kívül azonban nem kívánt becslésekbe bocsátkozni. Z. Kárpát Dániel szerint az elmúlt időszak után már az is siker, hogy a párt a rajtvonalhoz tudott állni.

A Medián felmérése szerint a Fidesz-KDNP a szavazatok 52, a Jobbik 11 és fél, az MSZP-Párbeszéd 10 és fél, a DK 10, a Momentum több mint 5, az LMP 4, a Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk 3-3 százalékát szerzi meg a hétvégén.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!