2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

MÁV-Start: Az összes vasúti kocsit fertőtlenítik az országban

Március 13-án megkezdődött a MÁV-Start járműparkjának fertőtlenítése, hétfőn délelőttig 172 járművön - köztük az elővárosi forgalomban járó villamos motorvonatokon is - elvégezték az úgynevezett záró fertőtlenítést - közölte a vasúttársaság az MTI-vel hétfőn.

  • MÁV-Start: Az összes vasúti kocsit fertőtlenítik az országban

A közlemény szerint szerdáig tervezetten a budapesti elővárosi vonatok kocsijait, a hét végéig pedig az országban közlekedő összes járművet fertőtlenítik így.

A zárófertőtlenítés baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent, amely után minden kórokozó elpusztul a járműveken. Az országos lefedettségű rendszer kialakításának köszönhetően a hét végétől a járműpark jelentős részének teljes fertőtlenítése biztosítva lesz.

A kocsik magas szintű fertőtlenítésén túl hétfőtől a legnagyobb forgalmú budapesti és vidéki pályaudvarokon, megállóhelyeken az utazóközönségnek is fokozatosan biztosítják a kézfertőtlenítő lehetőséget.

A vírus terjedésének leginkább kitett munkakörökben dolgozók - például a jegypénztárosok, jegykezelők - már korábban megkapták a kézfertőtlenítőt, szájmaszkot, gumikesztyűt tartalmazó egységcsomagokat, az üzemi területeken is több száz érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót osztottak szét. A vasúttársaság a pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítja - írta közleményében a vasúttársaság.

 A MÁV nem közlekedteti az emeletes motorvonatot keddtől

Keddtől nem közlekedik az emeletes KISS motorvonat, amelyet vasárnap állítottak próbaüzembe a ceglédi vonalon - közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel hétfőn.

 

Az intézkedést a vasúttársaság azzal indokolta, hogy a kormány határok lezárásáról szóló hétfői döntésének értelmében a vonatokat gyártó Stadler cég a Magyarországon dolgozó külföldi munkavállalói azonnali hazarendeléséről rendelkezett. Ennek megfelelően a Stadler az utasforgalmi próbaüzemhez szükséges műszaki felügyeletet határozatlan ideig nem tudja ellátni.

Amint a személyzet újra rendelkezésre áll a határzár jövőbeni feloldása után, a tesztüzem újraindul - ígérte a MÁV.

Az emeletes motorvonatok üzembe állítása az átfogó vasúti korszerűsítési program része. A gyártó Stadler cég negyven 600 ülőhelyes KISS elővárosi villamos motorvonatot szállít le a MÁV-nak. Az emeletes motorvonatok a tervek szerint tavasztól fokozatosan állnának forgalomba a legforgalmasabb hazai vasútvonalakon.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!