2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.

  • Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp, aki az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) elnöke is, arról beszélt, hogy a civilizációk óriási csatája zajlik a világban, és ha az Egyesült Államok elesik, akkor a szabadság is elveszik, ezért világszerte örökre le kell győzni a kommunizmust.

Amerikában politikai és kulturális harc zajlik, amely valójában spirituális, lelki eredetű. Az Egyesült Államokban próbálják megfélemlíteni az embereket, elérni, hogy gyűlöljék az országukat, a hazafias embereket csődbe akarják juttatni, a média tele van hazugságokkal - mondta az elnök.

Matt Schlapp úgy fogalmazott, az Egyesült Államokban az elmúlt öt évben az emberek "elszenderedtek", nem hitték el, milyen agresszív lesz a baloldal, amely végül annyira agresszív lett, hogy az emberek "felébredtek a kómából".

A baloldal túl messzire ment, beképzeltté vált, és végzetes politikai hibákat követett el: alábecsüli Donald Trump támogatottságát, megnyitotta a határokat, célba vette a gyerekek nemi identitását, megjelent az antiszemitizmus - sorolta az elnök.

De a remény erénye most kezdi legyőzni a félelmet, és ha ismét elnökké választják Donald Trumpot, akkor ő le fogják zárni a határokat, és megvédi a gyerekeket a "hamis ideológiai zuhatagtól" - emelte ki Matt Schlapp.

Irakli Kobakhidze, Georgia miniszterelnöke azt hangoztatta, hogy országának is folyamatosan harcolnia kell a hagyományos értékek és a nemzeti identitás megtartásáért.

Régen kalapáccsal, most a média erejével támadnak a liberálisok és a bolsevikok, akik a szabadságot csak álcának használják, valójában azonban próbálják megszüntetni a szólásszabadságot, az egyén szintjén támadják az identitást, hogy ne legyenek erkölcsi határok, hagyományos nemek, megfosztják az egyéneket a kritikai gondolkodástól és a morális iránytűtől, azaz a szuverenitástól - mondta a miniszterelnök.

Georgia azonban megvédi szuverenitását és hagyományos értékeit - emelte ki Irakli Kobakhidze, hozzátéve, hogy a kiskorúak védelme érdekében a nemváltással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban alkotmánymódosítást terjesztenek be.

Georgia miniszterelnöke méltatta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, amiért szilárdan kiáll a magyar nemzeti identitás, a kereszténység és az állami szuverenitás mellett, és úgy fogalmazott, a magyar kormány modell mindenki számára, aki hazafias szellemben cselekszik.

Teljes beszéd: 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!