2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napi aktuális 05:00

Belföld

Mától lehet szavazni az ellenzék budapesti főpolgármesterjelölt-választásán

Megkezdődött a az ellenzéki főpolgármester-jelölt előválasztásának első fordulója. Ebben a körben az MSZP-s Horváth Csabára és a Párbeszéd jelöltjére, Karácsony Gergelyre lehet szavazni. A tét az, hogy a két jelölt közül ki szállhat harcba a közéleti jelölttel, Puzsér Róberttel. Voksolni hétfőtől vasárnapig lehet, a főbb csomópontokon felállított budapesti, köztéri sátrakban.

  • Mától lehet szavazni az ellenzék budapesti főpolgármesterjelölt-választásán

Az előválasztás első fordulójának tétje az, hogy ennek nyertese, a Párbeszédes Karácsony Gergely vagy a szocialista Horváth Csaba, a második körben Puzsér Róberttel szállhat harcba. A közéleti jelölt azonban az utóbbi napokban megharagudott az MSZP jelöltjére, mivel a Népszavának adott interjúban trollnak nevezte őt Horváth Csaba.

A magát véleményvezérnek nevezett Puzsér azt írja bejegyzésében: „A szociológusból lett botcsinálta polgármester és a senkiből lett címzetes senki jobban tenné ha a piacon bizonyítanának, mert a szájkarate sem az ő műfajuk.”

Horváth Csaba először szavazott, utána kommentált.

„Szerintem az, aki nem rendelkezik programmal, aki lelkes amatőrként beleáll egy egyébként szakmai és politikai versenybe, az troll. Mert, hogy nem rendelkezik azzal a tudással, amivel el tudná vezetni ezt a várost, és úgy tűnik, hogy nem rendelkezik azzal a szakmai alázattal sem, ami ahhoz kell, hogy a budapestieket jól lehessen képviselni” – így a szocialista főpolgármester-jelölt.

Karácsony Gergely is már az első nap szavazott. A Párbeszéd képviselője szerint ő maga a legesélyesebb jelölt. Azt is hozzátette: szerinte a budapestieket megmozgatja a szavazás, legalább 10 ezer ember részvételére számít.

„Azért jöttem el ma én is szavazni, azért buzdítok minden budapestit, hogy változtassuk meg Budapestet, támogassuk azt a jelöltet, akinek a legtöbb esélye van Tarlós Istvánnal szemben, és ez a jelölt én vagyok és kérem minden budapesti támogatását” – jelentette ki.

Az előválasztás második körére csak júniusban kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!