2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Belföld

Dömötör Csaba: Látjuk mi is, hogy újabb epizódokkal jelentkezik az előválasztásnak nevezett showműsor

Mától ötnapos üléssel folytatja munkáját a parlament, a képviselők 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal fordulhatnak a kormány tagjaihoz - ezt élőben közvetítjük. Az interpellációkra és az azonnali kérdésekre egy-egy óra, míg a kérdésekre további 30 perc áll rendelkezésre. A képviselők kedden szavaznak a koronavírus-törvény hatályának meghosszabbításáról is, majd szerdától péntekig a kabinet 2022-es költségvetésre vonatkozó javaslatát tárgyalják.

  • Dömötör Csaba: Látjuk mi is, hogy újabb epizódokkal jelentkezik az előválasztásnak nevezett showműsor

 

Gyurcsány Ferenc (DK) felszólalásában ugyan előre leszögezte, hogy nem szándéka senkit sértegetni, ám mégis hosszan ecsetelte, hogy ha ránéz a kormánypárti politikusokra és a kormányra, akkor miért nem lát ő egyetlen egy államférfit sem. Beszélt Magyarország kárvallottjairól, akik nem tudják a kormány ellen felemelni a szavukat, akiknek nincs képviseleti joguk, sőt, talán még meg sem születtek. 

- A jövő Magyarországáért szeretnék szólni. Azokért szeretnék szólni, azért a generációért, amelynek lehetősége sem lesz állami földeket hosszú távon bérelni, mert Önök odaadták a saját embereiknek és ott tartunk, hogy Mészáros Lőrincnek vagy Csányi Sándornak több földje van, mint a 2. világháború előtt az Esterházyaknak. Valóban azokért kell szólnunk, akiktől elveszik a jövőt

– mondta a DK-s politikus. 

Gyurcsány Ferencnek Dömötör Csaba államtitkár válaszolt:

- Hogy ki lehet államférfi és ki nem, azt majd a választók eldöntik és majd a történelem megítéli. Miért nem gondoltak a következő generációkra, amikor eladták a magyar ipar jelentős részét? Miért nem gondoltak rájuk, amikor felnyomták az államadósságot 80% fölé? Miért nem gondoltak a jövő generációra, amikor megnyirbálták a családtámogatási rendszert? Megtették már kormányról, és ahogy megnézem a javaslataikat, most is megtennék. Például nem kötnék a támogatásokat munkavégzéshez és az adókedvezményeket is eltörölnék. És írásba is adják.

Ami a földkérdéseket illeti, maradjunk annyiban, hogy ha önökön múlt volna, akkor a magyar földek jelentős része már külföldi tulajdonban lenne.

- LÁTJUK MI IS, HOGY ÚJABB EPIZÓDOKKAL JELENTKEZIK AZ ELŐVÁLASZTÁSNAK NEVEZETT SHOWMŰSOR. (…) Amit maguk előválasztásnak állítanak, az gyakorlatilag egy előre lezsírozott dolog -

tette hozzá az államtitkár, aki azt a kérést is feltette, hogy Karácsony Gergely eddigi, főpolgármesteri tevékenysége során mit mutatott fel kesergésen, ujjal mutogatáson és felelősségáthárításon kívül.

 A sértegetéseket és beszólásokat elhagyni nem tudó Jakab Pétertől (Jobbik) Kövér László házelnök a következő felszólalása után vette el a szót:

-        Magyarország luxus-külügyminisztere, Szijjártó Péter, tudják, a jachtozós, a minap nagyon szerényen azt mondta: egész Európában Magyarország kezelte legsikeresebben a válságot. Önök ezt most komolyan gondolják? Önök valóban sikernek gondolják, hogy ebben az országban meghalt 30 ezer magyar? Tényleg sikernek gondolják, hogy közel félmillió honfitársunknak nincs már állása? (…) Jut eszembe! Mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok? Hmmm?

Kövér László előre vetítette, hogy a jövőben figyelmeztetés nélkül fogja elvenni a szót Jakab Pétertől, ha nem hagy fel a retorikájával és kérte, tanulmányozza a házszabályt, amelyben több helyen van arról szó, hogy senki nem sértegetheti a képviselőtársait, a házvezető elnököt és az ülésvezető elnököt meg különösképpen nem.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!