2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Matematikával folytatódott az érettségi vizsga + videó

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi. Középszinten 1140 helyszínen, 69 ezer 47 vizsgázó, emelt szinten 119 helyszínen, 6616 vizsgázó ad számot tudásáról. Idén a halmazokat sem úszták meg az érettségizők.

  • Matematikával folytatódott az érettségi vizsga + videó

Jó kedvvel és motiváltan érkeztek a diákok a matematika érettségire. Az általunk megkérdezett diákoknak egyáltalán nem volt vizsgadrukkja.

Idén vizsgáztak először azok a középiskolások, akik már a 2020-as Nemzeti Alaptanterv alapján tanultak, és a megújult érettségi vizsgarendszer szerint érettségiztek. Ez hatással volt a felkészülésükre is.

,,Új feladatsorokat kellett gyártanunk, vagy kitalálni, hogy ők is érezzék, hogy mi az, ami várható, illetve az, hogy ne ijedjenek meg, mert ugye megcsinálják otthon, és látják azt, hogy ez nehezebb és, hogy úristen ezt nem tudom, meg nem is gyakoroltuk, és akkor mi fog történni, miközben már nem is lesz nekik." - mondta Dankowsky Anna Zóra, a Szent István Gimnázium matematika tanára. 

Halmazok, függvények, geometria, számtani sorozat, logaritmus, százalékszámítás – ezekkel a feladatokkal kell megküzdeniük a középszinten matekból érettségizőknek.

,,A matematika esetében olyan nagy változások nem történtek, egy-két dolog átkerült a középszintről az emelt szintre, inkább a magyar irodalmat, magyar nyelv és irodalmat érintette jobban a változás, ami ugye tegnap volt, mint érettségi tárgy, és egy-két tárgynál, de én azt gondolom, hogy ez sem fog meglepetést okozni a gyerekeinknek." - fogalmazott a Szent István Gimnázium  igazgatója, Lázár Tibor.

Idén középszinten mintegy 70.000-en, emelt szinten 6616 tanuló kezdhette meg az érettségi vizsgát. A diákok 3 órát kaptak a vizsga kitöltésére.

Holnap történelemből érettségiznek a tanulók, majd ezután az idegen nyelvi tantárgyakból adhatnak számot tudásukról. Az írásbeli vizsgák május 27-ig tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban vasárnap.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!