2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

A 2002-eshez hasonlóan gátlástalan kampányt vezényelhet Werber

2013 a konszolidáció éve lesz – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Hír TV Péntek8 című műsorában. A politikus többek közt arról is beszélt, hogy gátlástalan kampányra számít a szocialisták részéről.

Az ellenzék olyan híreket dob be, melyekkel túlzott elvárásokat lehet kelteni – mondta a miniszterelnök-helyettes. Ilyen például az, hogy a kormány már kidolgozta a 13. havi nyugdíjat, és be is akarja vezetni, s ha erről érkezik cáfolat, akkor az csalódást keltsen – tette hozzá. „Azt látjuk, hogy minden hangszeren játszanak”, „s azt várjuk, hogy a hátralévő időszakban mindennel fogunk még találkozni”. – Ha javul majd a helyzet, arra azt fogja mondani az ellenzék, hogy felelőtlen osztogatás – mondta.

Gátlástalan kampány

Ismert, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke bocsánatot kért a határon túli magyaroktól a 2004. december 5-i népszavazásra adott baloldali reakcióért, de ezt némileg beárnyékolta, hogy a szocik „románoztak” Miskolcon.

„Fogjuk fel már azt is a haladás egyik jeleként, hogy legalább már nem románoznak, hanem erdélyi magyaroznak. Annyit legalább megtanultak, hogy Romániában élnek erdélyi magyarok” – mondta a miniszterelnök-helyettes. Navracsics hozzáfűzte, hogy „éppen a 2002-es kampány gátlástalansága miatt” tartanak Ron Werbertől, mely azonban nem azt jelenti, hogy félnek is tőle vagy meg lennének ijedve.

A törvényalkotási tempó a rohanás látszatát keltette, mivel az Országgyűlés egymás után döntötte meg a rekordokat. – Ennek megvan a logikája, hiszen a jogrendszer alapjaival kezdtük: az alaptörvény elfogadásával, melyet a sarkalatos törvények követtek. 2012-ben szakpolitikai törvények következtek, míg az idén az azokhoz kapcsolódó jogszabályok jöhetnek. Ilyen a földtörvény, mely politikai értelemben a legérzékenyebb – mondta Navracsics.

Hibátlan rendszer nincsen

„A szerkezeti átalakítások célja, hogy olyan intézményrendszer jöjjön létre az államigazgatás, az állami feladatok ellátása területén belül, ahol a tiszta alá-fölé rendeltségnek, valamint a jól megállapított felelősségi köröknek köszönhetően megtaláljuk a felelőst, ha valamilyen hiba történik” – emelte ki Navracsics Tibor, majd hozzáfűzte, hogy „hiba mindig történik, hibátlan rendszer nincsen”.

Miközben 2006 és 2010 között egyre több hiba történt – például a 2006. augusztus 20-i tragédia –, soha nem volt felelős. A felelős kiléte mindig elmaszatolódott, nem lehetett tudni, ki az – tette hozzá. A kormány a megyei, járási hivatalokkal ezt a rendszert akarja átláthatóvá tenni. „Ha ez nem átlátható, nemcsak a felelősség mosódik el, hanem a korrupció is erősödik.”

Magyarország kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól

Magyarország minden jogi előírásban eleget tett – emelte ki Navracsics Tibor. Hazánk 2004 óta először folytat felelősségteljes költségvetési politikát. „Most először érjük el azt, hogy tartósan három százalék alatt tartjuk a költségvetési hiányt” – húzta alá. „Politikai kérdésről van szó, de úgy érzem, hogy ki kell engedjenek a túlzottdeficit-eljárás alól, hiszen minden mutatót teljesítettünk.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!