2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Második világháborús magyar foglyok azonosító kartonjai kerülnek Magyarországra

Hatszázezer, a második világháború idején szovjet táborokba került magyar fogoly azonosító kartonját kapja meg Magyarország az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság megállapodása értelmében. A levéltári iratok nélkülözhetetlen források a magyar társadalom közelmúltjának megismeréséhez és információs kárpótlásához.

  • Második világháborús magyar foglyok azonosító kartonjai kerülnek Magyarországra

Az Orosz-Magyar levéltári Vegyesbizottság együttműködésének köszönhetően december elsejéig öt szakaszban, összesen több mint 680 ezer nyilvántartó karton másolata kerül a Magyar Nemzeti Levéltár megőrzésébe.

Hamarosan a teljes orosz nyilvántartás elérhetőé válik előbb a magyar kutatók, majd a feldolgozást követően minden érdeklődő számára.

Az Országgyűlés alelnöke hozzátette: jelenleg 64 ezer elhunyt magyar személyt tartanak nyilván a Hadtörténelmi Levéltárban, ez a szám az együttműködésnek köszönhetően sokszorosára emelkedhet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Horváth Boldi titkai: őszintén mesélt fiával való kapcsolatáról

Horváth Boldi titkai: őszintén mesélt fiával való kapcsolatáról

Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban énekese élete kifejezetten kiegyensúlyozott szakaszát éli. A Kelemen Kabátban már évek óta a nagyon népszerű, szinte alig van olyan fesztivál, ahol nem lépnek fel, miközben a magánélete is kiegyensúlyozott, kisfiával egyre jobb a kapcsolata.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!