2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Belföld

Második világháborús magyar foglyok azonosító kartonjai kerülnek Magyarországra

Hatszázezer, a második világháború idején szovjet táborokba került magyar fogoly azonosító kartonját kapja meg Magyarország az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság megállapodása értelmében. A levéltári iratok nélkülözhetetlen források a magyar társadalom közelmúltjának megismeréséhez és információs kárpótlásához.

Az Orosz-Magyar levéltári Vegyesbizottság együttműködésének köszönhetően december elsejéig öt szakaszban, összesen több mint 680 ezer nyilvántartó karton másolata kerül a Magyar Nemzeti Levéltár megőrzésébe.

Hamarosan a teljes orosz nyilvántartás elérhetőé válik előbb a magyar kutatók, majd a feldolgozást követően minden érdeklődő számára.

Az Országgyűlés alelnöke hozzátette: jelenleg 64 ezer elhunyt magyar személyt tartanak nyilván a Hadtörténelmi Levéltárban, ez a szám az együttműködésnek köszönhetően sokszorosára emelkedhet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!