2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Másfél éve panaszkodnak, hogy büdös, habzik és sárgás-barnás színű a víz

Másfél év után is sárgás és büdös víz folyik a csapból több szegedi háztartásban. A tavaly májusban lezárt ivóvízminőség-javító program 3,3 milliárd forintba került, akkor azt ígérték a szegedieknek, hogy néhány hónap után megszűnnek a problémák. Az ihatatlan vizet a lakosok most bejelenthetik, és térkép is készül a problémás háztartásokról.

  •  Másfél éve panaszkodnak, hogy büdös, habzik és sárgás-barnás színű a víz

Csak a virágok szeretik az üledékes vizet - mutatja az egyik szegedi. Másfél éve panaszkodnak, hogy büdös, habzik és sárgás-barnás színű a víz a város több pontján. Szeged egykor büszke volt iható csapvizére, de az ivóvízminőség-javítás után többen isznak ásványvizet, mint azelőtt. A probléma szakaszosan jelentkezik, és érinti a belvárost, a lakótelepeket és a külterületeket is.

„Néha szaga is van, igen erős szaga, ami valószínű, hogy nem káros az emberre, legalábbis ezt mondják a szakemberek. Mert hívtunk ki szakembereket megnézni. Hanem a kellemetlen szaga miatt nem is nagyon merünk belőle inni, ásványvizet szoktunk venni” – így Révész Ferenc Andrásné.

Fodor László és családja havonta több ezer forintot költ ásványvízre. Nem merik meginni a milliárdokért javított csapvizet.

Az arzénmentesítés miatt üledékes és barnás színű a víz a szakemberek szerint. A vegyész végzettségű önkormányzati képviselő azt mondja: a csövekben lévő lerakódásokat oldja ki az a vegyület, amely az arzénmentesítés során keletkezik. Az előírások szerint egy ideje már nem lehet a kutak keverésével biztosítani az alacsony arzénszintet, ezért kell vegyszert használni.

„Az arzénmentesítés miatt üledékes és barnás színű a víz a szakemberek szerint. A vegyész végzettségű önkormányzati képviselő azt mondja: a csövekben lévő lerakódásokat oldja ki az a vegyület, amely az arzénmentesítés során keletkezik. Az előírások szerint egy ideje már nem lehet a kutak keverésével biztosítani az alacsony arzénszintet, ezért kell vegyszert használni” – magyarázta Berkesi Ottó önkormányzati képviselő.

Berkesi Ottó a közösségi médiában is kérte a lakosokat, jelezzék a problémát, hogy feltérképezhessék, mely területeken ihatatlan a csapvíz Szegeden. A vízmű azt ígérte megkeresik a megoldást.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!