2021. 11. 27. Szombat Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Másfél éve panaszkodnak, hogy büdös, habzik és sárgás-barnás színű a víz

Másfél év után is sárgás és büdös víz folyik a csapból több szegedi háztartásban. A tavaly májusban lezárt ivóvízminőség-javító program 3,3 milliárd forintba került, akkor azt ígérték a szegedieknek, hogy néhány hónap után megszűnnek a problémák. Az ihatatlan vizet a lakosok most bejelenthetik, és térkép is készül a problémás háztartásokról.

Csak a virágok szeretik az üledékes vizet - mutatja az egyik szegedi. Másfél éve panaszkodnak, hogy büdös, habzik és sárgás-barnás színű a víz a város több pontján. Szeged egykor büszke volt iható csapvizére, de az ivóvízminőség-javítás után többen isznak ásványvizet, mint azelőtt. A probléma szakaszosan jelentkezik, és érinti a belvárost, a lakótelepeket és a külterületeket is.

„Néha szaga is van, igen erős szaga, ami valószínű, hogy nem káros az emberre, legalábbis ezt mondják a szakemberek. Mert hívtunk ki szakembereket megnézni. Hanem a kellemetlen szaga miatt nem is nagyon merünk belőle inni, ásványvizet szoktunk venni” – így Révész Ferenc Andrásné.

Fodor László és családja havonta több ezer forintot költ ásványvízre. Nem merik meginni a milliárdokért javított csapvizet.

Az arzénmentesítés miatt üledékes és barnás színű a víz a szakemberek szerint. A vegyész végzettségű önkormányzati képviselő azt mondja: a csövekben lévő lerakódásokat oldja ki az a vegyület, amely az arzénmentesítés során keletkezik. Az előírások szerint egy ideje már nem lehet a kutak keverésével biztosítani az alacsony arzénszintet, ezért kell vegyszert használni.

„Az arzénmentesítés miatt üledékes és barnás színű a víz a szakemberek szerint. A vegyész végzettségű önkormányzati képviselő azt mondja: a csövekben lévő lerakódásokat oldja ki az a vegyület, amely az arzénmentesítés során keletkezik. Az előírások szerint egy ideje már nem lehet a kutak keverésével biztosítani az alacsony arzénszintet, ezért kell vegyszert használni” – magyarázta Berkesi Ottó önkormányzati képviselő.

Berkesi Ottó a közösségi médiában is kérte a lakosokat, jelezzék a problémát, hogy feltérképezhessék, mely területeken ihatatlan a csapvíz Szegeden. A vízmű azt ígérte megkeresik a megoldást.

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kásler Miklóst és családját halálosan megfenyegették

24 órás rendőri védelem alatt áll a magyar miniszter és családja. 2021. november 27.

Az ünnepi időszakban a tűzesetek száma akár a duplájára is nőhet

A katasztrófavédők látványos bemutatóval hívták fel a figyelmet az adventi időszak veszélyeire. 2021. november 27.

Rákay Philip: A teljes hatpárti koalíció cápázik

A kirakatfiúk takarásában jönnek majd Gyurcsány emberei és mindent kirámolnak, éppen úgy, ahogy 2010 előtt tették - fogalmazott Rákay Philip a Városháza-üggyel kapcsolatban. 2021. november 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!