2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Maruzsa Zoltán: Helyi rugalmasságot és kreativitást kérnünk az intézményektől

Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelési államtitkára a közelgő érettségi vizsgák lebonyolításáról adott részletes tájékoztatást.

  • Maruzsa Zoltán: Helyi rugalmasságot és kreativitást kérnünk az intézményektől

Szerencsére nem történt olyan esemény, amely hatással lenne a lebonyolításra így Jövő hét hétfőn megkezdődnek az érettségi vizsgák. 84.284 fő tehet idén érettségit, 26.838 fő előrehozott érettségit tett volna, így az ő esetükben erre más időpontban kerülhet sor, valamint 2455 fő lépett vissza a vizsga letételétől. A visszalépési lehetőség, semmilyen következménnyel nem jár, az érintettnek ebben az esetben elég nem megjelennie a vizsga időpontjában. Néhány tárgy kivételével mindenki írásbeli vizsgát fog tenni.

Nem lesz központi lázmérés, alapelvnek veszik, hogy aki beteg nem jelenik meg, a lázat pedig néhány lázcsillapítóval el lehet nyomni. 

A vizsgák 9 órakor kezdődnek, emiatt és a járatsűrítés miatt remélik, hogy nem alakul ki nagy tömeg a közlekedési eszközökön.

A rendőrség fogja irányítani a forgalmat az intézmények előtt, illetve figyelik majd, hogy ne alakuljanak ki csoportosulások.

Mindenki számára, aki a vizsgákon részt vesz kötelező a maszk viselése, a tanárok számára pedig a kesztyű viselése is. Az eszközöket az állam biztosítja, a holnapi naptól lehet őket átvenni.

Minden intézmény számára biztosítanak kézfertőtlenítőt is.

Az épületek és mosdók tisztaságára kiemelten figyelnek majd, a takarításnak és a szellőztetésnek folyamatosnak kell lennie, valamint az épületekbe való bejutást minden lehetséges bejáraton lehetővé kell tenni.

A krónikus beteg és idős tanárokat tehermentesítik.

Legfeljebb 10 vizsgázó lehet egy teremben, legalább másfél méter távolságra egymástól.

A dolgozatok fertőtlenítését pihentetéssel oldják meg, mivel a vírus papír felületen 24 óra alatt elpusztul.

Az ünnepi viselet nem kötelező.

A külföldön tartózkodókat a magyar határvédelmi szervek beengedik az országba és a 14 napos karantén alól is mentesülnek, a részletszabályok az ő esetükben a mai napon születnek majd meg, melyekről az oktatási hivatal honlapján lehet majd tájékozódni.

Maruzsa Zoltán, államtitkár helyi rugalmasságot és kreativitást kért az intézményektől.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!