2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Maruzsa Zoltán: A baloldal csak kampánycélokra használja fel a pedagógusokat és a diákokat

Az a tömeges felmondás, amit a dollármédia és a szakszervezetek tavasztól kezdve folyamatosan sulykoltak, hogy öt, meg tízezer ember fog távozni a pedagógus pályáról, ez nem történt meg – ezt a köznevelésért felelős államtitkár mondta a Napi aktuálisban. Maruzsa Zoltán szerint a pedagógusok 99 százaléka az új életpályamodell szerinti új jogállást választotta.

  • Maruzsa Zoltán: A baloldal csak kampánycélokra használja fel a pedagógusokat és a diákokat

Hónapok óta felmondásra biztatta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a tanárokat. A szakszervezet azt tanácsolta a tanároknak, hogy még a nyáron mondjanak fel mert később rosszabbul fognak járni, a felmondáshoz pedig – a Soros Györgyhöz köthető TASZ-szal együtt – jogi segítséget és formanyomtatványokat is biztosítanak a pályaelhagyóknak. Sőt, egy bejegyzésükben felmondáshoz szükséges mintaleveleket is megosztottak.

Az ellenzéki pártok pedig egyenesen az oktatás összeomlását vizionálták.

Több tanár hiányzik és több óra fog elmaradni, mint eddig bármikor. – mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció politikusa.

Ilyen körülmények között nem csoda, hogy több ezer pedagógus adta be a felmondását és távozik. – ezt már Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője hangoztatta.

Ezt pedig számos cikkben támasztotta alá és sulykolta a balliberális média is.

Az látszik szerintem, és az teljesen nyilvánvaló, hogy az a tömeges felmondás amit a dollármédia és a szakszervezetek tavasztól kezdve folyamatosan sulykoltak, hogy itt 5 meg 10 ezer ember fog távozni ez nem történt meg. Becsléseink szerint nagyjából 1 százalék az, aki nem fogadta el az ajánlatot, tehát 99 százalék az az új életpályamodell szerinti új jogállást választotta.

– hangsúlyozta Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár.

Múlthét péntekig lehetett az életpályamodell kedvező lehetőségeit kihasználva felmondaniuk a pedagógusoknak. Maruzsa Zoltán a Napi Aktuálisban elmondta: nincs jelentős változás, csupán fluktuáció.

Maruzsa Zoltán elmondta, a távozó tanárokkal interjúkat fognak készíteni, hogy milyen motivációk mentén döntöttek úgy, hogy elhagyják a tanári pályát, és ezeket az eredményeket nyilvánosságra is fogják hozni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!