2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Belföld

Maruzsa: A következő négy évben 615 ezer notebookot kapnak a tanárok és a diákok

A kormány a következő négy évben összesen 615 ezer notebookot vásárol a tanárok, valamint a 5-12. évfolyamon tanuló diákok számára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerdán Nyíregyházán.

  • Maruzsa: A következő négy évben 615 ezer notebookot kapnak a tanárok és a diákok

Maruzsa Zoltán a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tartott sajtótájékoztatón elmondta, már kedden elkezdődött a 9. évfolyamos diákoknak szánt, mintegy 120 ezer notebook kiszállítása a köznevelési intézményekbe.

Az államtitkár hozzátette, a teljes mennyiségből 55 ezer notebookot a pedagógusok és a tanárok, több mint 560 ezer informatikai eszközt pedig a 5-12. évfolyamon tanuló diákok kapnak majd meg, ezek biztosítják számukra a digitális tartalmakhoz történő hozzáférés lehetőségét.

Emlékeztetett, a kormány 2016-ban fogadta el a digitális oktatási stratégiát, ami akkor az iskolai wifi-telepítéseket és sávszálesség-bővítést segítette elő, de az eszközbeszerzés terén is számos intézkedést tartalmazott. Az előző években 27 milliárd forintot fordított a kabinet arra, hogy minden állami intézményben elérhető legyen a szélessávú internet- és wifiszolgáltatás, 2018-ban és 2019-ben pedig uniós forrásból vásároltak mintegy 100 ezer informatikai eszközt.

Ez nagyon nagy segítség volt a pandémia alatt a tantermen kívüli digitális oktatás elindításában, így Magyarországon a járvány ellenére sem kellett egyetlen napra sem leállítani az oktatást - fogalmazott Maruzsa Zoltán, hozzátéve, az oktatás digitalizációja terén tett komoly előrelépés lesz az iskolákban az évek során megérkező 615 ezer eszköz.

Ismertetése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe a következő másfél hónapban több mint 3000 tanulói, 2100 pedagógusi és 500, tantermi használatra szánt digitális eszköz érkezik. Ezen belül a Kölcsey Ferenc Gimnázium 150 eszközt kapott; az állami tulajdonban maradó, a tanulók által használatba kapott notebookokat szerda délután, rendhagyó szülői értekezleten veszik majd át a 9. évfolyamos diákok szülei.

Az államtitkár megjegyezte, a nyíregyházi iskolák a következő napokban 2377 notebookot vehetnek majd át.

Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, a nyíregyházi gimnáziumba szerdán megérkezett eszközök óriási előrelépést és segítséget jelentenek a diákok digitális készségeinek fejlesztésében.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!