2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szerelmes biciklisták 19:10

Belföld

Márki-Zay Péter szerint nem lenne meglepő, hogy Soros adományozott az Action for Democracy-nak

Márki-Zay Péter nem tudja, hogy az Action for Democracy mögött álló donor, akitől az adományok 90 százaléka származott, Soros Györgytől érkezett-e, viszont szerinte ez nem lenne meglepő. Az összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor furcsállja, hogy Soros neve csak most került elő.

  • Márki-Zay Péter szerint nem lenne meglepő, hogy Soros adományozott az Action for Democracy-nak

Mint ismeretes, adott egyfelől az Action for Democracy nevű szervezet, aminek ügyvezetője és alapítója Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai főtanácsadója, Korányi Dávid. Ez a szervezet adományokat gyűjtött az ellenzéki összefogásban részt vevő hat párt közös miniszterelnök-jelöltje mozgalmának, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, ahova több milliárd forint érkezett.

Az Állami Számvevőszék vizsgálata pedig tiltott kampányfinanszírozást állapított meg a 2022-es országgyűlési választáson közösen induló balliberális ellenzéki pártok esetében. Megállapításuk szerint ugyanis mintegy 261 millió 260 ezer forint támogatást fogadtak el a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól.

A Mandiner birtokába pedig olyan dokumentumok kerültek, amelyek arról szólnak, hogy az Action for Democracyhoz érkező adományok 90%-a egy donortól származott.

Az ellenzéki pártok egy része Márki-Zay Péterre hárítja a felelősséget, az MMM elnöke szerint viszont a pártoknak tudniuk kellett arról, hogy létrejött egy megállapodás az Action for Democracyval.

"Nem tudjuk, hogy ki az az egy - ezek szerint magyar állampolgársú magánszemély -, aki adta a pénzt, de egyáltalán nem lenne meglepő az a feltételezés, hogy lehet akár Soros György is." - mondta a Magyar Nemzetnek Márki-Zay Péter, aki szerint az a meglepő, hogy eddig nem került elő Soros neve.

A politikus a pártokat ért büntetéssel kapcsolatban továbbra is hazugsággal vádolta meg az Állami Számvevőszéket, mert szerinte nem kerültek pénzek az MMM-től az összefogásban részt vevő pártokhoz. Márki-Zay Péter azonban furcsállja, hogy nem hallottak az Action for Democracyval való együttműködésről, hiszen a 2022-es választások előtt még márciusban nyilvánosságra hozták, hogy szerződést kötöttek a szervezettel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem – Szerelmes biciklisták + videó

Szélesvásznú történelem – Szerelmes biciklisták + videó

Az adásban az 1965-ben készült, Bacsó Péter által rendezett Szerelmes biciklisták című magyar filmről, a 60-as évekről, a 60-as évekbeli Balatonról, az akkor fiatal színésznemzedékről volt szó többek között. Az adás vendége a film egyik szereplője, Szerednyey Béla színművész volt. A műsor vezette: Zavaros Eszter és Csatári Bence.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!