2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Márki-Zay Péter feleségét is kihallgatták a halott csecsemő ügyében

Hír TV

2019. január 8., kedd 17:34, frissítve: kedd 22:57

A tanúk meghallgatásával folytatódott L. Csaba és feleségének pere. Az Oltásellenes Szövetség egykori vezetőjét és párját azzal vádolják, hogy az ő szülői gondatlanságuk miatt vesztette életét agyvérzés következtében az alig hathetes gyermekük.

A feltételezések szerint a kis Endre halálát az okozhatta, hogy az otthonszülést követően sem a bába, sem a gyermekorvos és később a szülők sem adták be neki a véralvadáshoz szükséges K-vitamint. Az ügyben tanúként beidézett szülésznő fenntartotta korábbi vallomását, amely szerint ő ezt meg se tehette volna, hiszen nincs orvosi végzettsége. Az érintett hölgy nem járult hozzá, hogy arcát megmutassuk és később sem kommentálta a történteket, de férje - az ismert várospolitikus - saját facebook oldalán ezt megtette helyette.

„Semmilyen szabálytalanság nem történt. Feleségem és szülésznő társa, valamint a neonatológus szakorvos a vonatkozó kormányrendelet előírásai szerint dokumentálták a szülést, minden dokumentum a bíróság rendelkezésre áll, tehát nem veszett el, és a gyermek tökéletesen egészséges volt. A szülésnek a hat héttel későbbi tragédiához semmi köze.”

Az ügyészség szerint a kisfiú halálát elsősorban az okozhatta, hogy amikor rosszul lett, csak késve kapott orvosi ellátást. Édesanyja ugyanis csak több órás várakozás után értesítette a mentőket, arra hivatkozva megvárja előbb a férjét. A többórás késlekedés után megérkező L. Csaba pedig nem hogy segítette volna, de még akadályozta is az orvos és az ápolók munkáját, veszekedett, sőt dulakodott is velük. Ő korábban az oltáskritikus életvédők szövetségének vezetője volt.

Annak ellenére, hogy védőoltásnak nevezik őket, nem védenek. Ez még csak a kisebbik baj volna, mert, hogy nem, hogy nem védenek, hanem akár azt a betegséget is terjeszthetik, ami ellen adják– mondta L.Csaba, vádlott. 

A tárgyalásra beidézték a család gyermekorvosát, Mile Gabriellát is. Ő az, aki az agárdi „fényevő” szekta tagjainak gyermekorvosa is volt. Abban az ügyben, 2016-ban egy kisfiú meghalt. A doktornő korábbi vallomásban még azt mondta, hogy nem adott K-vitamint, viszont a mostani tárgyaláson váratlanul azt vallotta, hogy ő beadta azt a gyermeknek.

Hogy fekszik a gyermek? Hogy áll, ül teljesen mindegy, hogyan helyezkedik el. Hova tették, fogta e valaki, hogyan adta be? – Én már nem emlékszem. – És hogyan szokta beadni? – Hát nem szoktam beadni gyakran K vitamint– áll az ügyészségi papírokban.

A doktornő ellen jelenleg is közokirat-hamisítás miatt folyik eljárás, ugyanis nem adott be egy BCG-oltást, de kiállította az erről szóló dokumentációt. A tárgyalássorozat február közepén folytatódik.