2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Márki-Zay kimaradt az ellenzéki összefogásból

2020. augusztus 14., péntek 17:07

Hat párt bejelentette, hogy közös jelölteket indít a 106 egyéni választókerületben a 2022-es választáson. Az összefogásból kihagyták a Mindenki Magyarországa Mozgalmat - írja a promenad.hu.

A 106 egyéni választókerületben egy jelöltet állít a 2022-es országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd – jelentette be a hat ellenzéki párt közös közleményben. Úgy fogalmaztak, „győzelem esetén a közösen elfogadott program és elvek alapján együtt kívánnak kormányozni Magyarország érdekében”

Még az egyik leghangosabb balliberális médiumnak, a 24.hu-nak is feltűnt, hogy az ellenzéki tárgyalásokból, osztozkodásból az említett pártok, pártelnökök kihagyták Márki-Zay Pétert és mozgalmát, az MMM-et. A jelek szerint tehát megvalósul a balliberális összefogás, de ebben nem számítanak az utóbbi hetekben egyre zavarosabb nyilatkozatokkal előrukkoló vásárhelyi polgármesterre. Arra a balliberális politikusra, aki amúgy folyamatosan nagypolitikai babérokra tör, számtalan alkalommal – így idén nyáron is többször – bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének. Miközben városa fejlesztésében finoman fogalmazva sem jeleskedik, sikerült például elszerencsétlenkednie az ötmilliárdos könyvtár- és tudásközpont-beruházást is.

Ezzel együtt biztosak lehetünk benne, Márki-Zay a következő időszakban is minden követ meg fog mozgatni azért, hogy az országos politika színpadára léphessen - írja a portál.

promenad.hu