2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Moziklip 19:15

Belföld

Márki-Zay: Ha valaki nem áll ki egy előválasztáson, az nem alkalmas jelölt + videó

"Ha valaki nem áll ki egy előválasztásra, az kvázi beismeri magáról, hogy nem alkalmas az ellenzék képviseletére" - így reagált Márki-Zay Péter a hetek óta húzódó zuglói konfliktusra. A Momentum ugyanis nemrég bejelentette, hogy saját polgármesterjelöltet indít a jelenlegi MSZP-s polgármesterrel szemben. Horváth Csaba, Zugló polgármestere pedig már a kezdetekkor leszögezte: nem vesz részt az élőválasztáson.

  • Márki-Zay: Ha valaki nem áll ki egy előválasztáson, az nem alkalmas jelölt + videó

Nemrég robbant a politikai bomba Zuglóban. A Momentum ugyanis bejelentette: saját polgármesterjelöltet indít a kerületben a jelenleg is regnáló MSZP-s Horváth Csaba ellen.

A liberális párt a városrész eddigi alpolgármesterét méreti meg. Azt a Rózsa Andrást, aki pont a kampánya miatt mondott le tisztségéről.

„Ahhoz, hogy ismét fejlődő, tiszta és sikeres kerületben élhessünk, cselekvésre van szükség. Meg kell felelnünk a folyton változó gazdasági és politikai környezet támasztotta kihívásoknak, és győztesként kell kijönnünk minden helyzetből” – mondta Rózsa András momentumos önkormányzati képviselő, aki egy előválasztáson is kész megméretni magát.

„Jelen pillanatban csak a Fidesz érdeke lenne egy ilyen előválasztás” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere, aki bejelentette: ő biztosan nem vesz részt egy előválasztáson.

 

„Hát én azt tudom mondani, hogy ha valaki nem áll ki egy előválasztásra, az kvázi beismeri magáról, hogy ha még egy előválasztást sem tud megnyerni, akkor valószínűleg nem alkalmas önkormányzati választáson a közös ellenzék képviseletére” – szúrt oda Horváth Csabának Márki-Zay Péter, az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltje, aki szerint az előválasztás bizonyítottan jó és tisztességes módszer.

„Szegény Zugló, hogy volt abban a gyerekfilmben? El van átkozva politikai vitákkal. Azt az elvet, hogy a megválasztott polgármesterek újra elinduljanak, nem szeretném megkérdőjelezni” - ezt pedig már Karácsony Gergely mondta. A főpolgármester korábban a Magyar Hangnak adott interjút, amelyben arra utalt: az MSZP-s Horváth Csaba támogatása mellett döntött.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!