2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Március 21. a Down-szindrómások világnapja

A Down-szindrómával született gyerekek ma már minden esetben átesnek a szükséges helyreállító szívműtéten, 20 éve viszont ez még nem így volt. Azok a betegek pedig akiket nem operálnak meg, egész életükön át viselik az elmaradt beavatkozás következményeit. Március 21. a Down-szindrómások világnapja, amelynek a célja hogy növelje a megértést és segítsen az érintetteknek hogy méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

  • Március 21. a Down-szindrómások világnapja

Ha nem lett volna a műtét akkor lehet, hogy nem lennénk itt. Mári 5 éves Down szindrómás kislány, akit 9 hónaposan műtöttek meg, ugyanis súlyos szívbetegséggel született. Édesanyja a mai napig hálás az intézmény dolgozóinak, és jó szívvel gondol vissza a kórházban töltött 21 napra.

A GOKInak nagyon hálásak vagyunk, nagyon tetszik az, hogy minden osztálynak van egy állatneve, és különösen emlékszünk arra a nyárra amikor a műtét volt, mert volt fagyi nap, úgyhogy azért is külön köszönet az intézményvezetőnek, a bohóc doktoroknak, hagyj említsem meg őket is, akik barátságosabbá teszik az itt létet– mondta el Dobos Sándorné Tóth Tímea.

A Down-szindrómával születettek felénél jelentkezik valamilyen szívprobléma, évente 20-25 gyereket operálnak meg, itt a GOKI Gyermekszív Központjában, ez 20-30 éve még nem volt egyértelmű.

Ablonczy László, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermekellátásért felelős orvosigazgatója szerint: Minden esetben ugyanazt az ellátást nyújtjuk a beteg gyerekeknek ami az egyébként kísérő betegségekkel nem látott szívbetegeknél tulajdonképpen megtörténik, tehát minden szívbetegséget helyreállítunk amennyiben lehetséges. és ha a megfelelő korban kezeljük tehát ha szükséges csecsemő vagy újszülött korban, ha kell később.

A műtét jelentős életminőség javulást hoz a gyerekeknek és családjuknak, és a későbbi fejlesztést is nagyban megkönnyíti. Az esetek 90 százalékban jól operálhatóak. A gyerekek a műtét után sokkal terhelhetőbbek, és annak sem lesz akadálya, hogy óvodába, iskolába járjanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt

Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta Rumen Radev bolgár köztársasági elnököt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

A Tisza Párt alapítója egy elnyomó rendszert szolgált ki és a CÖF-CÖKA ebben az ügyben levelet is írt az összes néppárti képviselőnek, ha lehet tartsák magukat a saját álláspontjukhoz, miszerint az Európai Néppárt nem támogat senkit, ha kiszolgálta a kommunista diktatúrát - derül ki a Vezércikkből.
Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

A politikus azután fakadt ki, hogy házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél. Nem mellesleg a nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!