2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Már minden szabolcsi településen van áram

Már minden szabolcsi településen van áram. Az E.ON közleménye szerint a középfeszültségű hálózatot 99 százalékban sikerült kijavítani, csak egyedi hibák lehetnek még, ezeken a helyeken igyekeznek aggregátorokkal biztosítani az áramot.

Kedden óráról órára csökkent az áram nélkül maradt fogyasztók száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ahol a kisfeszültségű hálózatot nem tudják helyreállítani a szakemberek, ott aggregátorokkal segítik még a lakosságot. A kistelepüléseken nemcsak a lakosságnak okozott gondot a tartós áramhiány, hanem a gazdálkodóknak is.

„Az első nap nagyon kemény volt, mert nehezen tudtunk szerezni aggregátort, hogy le tudjunk fejni az állatokat – közölte Németh Zoltán paszabi gazdálkodó. – Kézzel tudok fejni, de az rettentő sokáig tart, és van egy idő, körülbelül öt perc, ami alatt egy jószágot le kell fejni. Addig adja a tejet, ha tovább tart, akkor már csak kínlódik, vagy le sem adja.”

Aggregátorokat és takarókat osztanak

Az Ökumenikus Segélyszervezet aggregátorok üzembe helyezése mellett takarókat is oszt a fűtés nélkül maradt lakóknak. – Gávavencsellő környéki tanyákat keresünk fel és oda viszünk takarókat, illetve az előbb kenyérszállításba is be kellett segítenünk – fogalmazott Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

A Hunor speciális mentőalakulat segítségének köszönhetően vasárnap óta 280 ezer háztartásban van újra áramszolgáltatás. „Leginkább kéziszerszámokkal dolgoztunk; az alapfeladatunk az volt, hogy az egy-másfél tonnás betonoszlopokat bejuttassuk olyan helyszínekre, ahova semmilyen jármű nem tudott bejutni – közölte Jámbor Ferenc, a Hunor Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet csoportvezetője. – Ezek a területek szántóföldek, jelenleg is víz alatt álló területek voltak.”

„Arról tudunk tájékoztatni mindenkit, hogy a 20 kilovoltos vezetékek helyreállítása megtörtént valamennyi településhez eljutottunk” – közölte Kossa György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság dandártábornoka.

A középfeszültségű hálózatot szinte teljesen kijavították

Délben még több mint 20 településen nem volt áram, hat faluban pedig nagyteljesítményű aggregátorokkal oldották meg az ellátást. Néhány órával később az E.ON áramszolgáltató már arról számolt be, hogy a középfeszültségű hálózatot szinte teljesen kijavították, csak egyedi hibák lehetnek még.

„Olyan nincs, hogy egész település ellátatlan lenne, részben vannak még kieséseink, a mai munkák befejezésével ez a szám ezer alá fog csökkenni – közölte az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. Igazgatóságának elnöke. – Tehát a középfeszültségű hálózatról a 99 százalékát az ügyfeleknek már ellátjuk, a holnapi napra a kisfeszültségű hálózaton is helyre fogjuk állítani a szolgáltatást. Ami fontos az az, hogy köszönjük az ügyfeleknek a türelmét és köszönöm a különböző hatóságoknak azt a támogatást, amiben részesítettek az elmúlt napokban minket” – tette hozzá Mező Csaba.

A múlt csütörtöki ítéletidőben felmérések szerint több mint ötezer kilométernyi vezeték rongálódott meg, kétszázhetven villanyoszlop dőlt ki, és több mint háromszáz vezetékszakadást regisztráltak Szabolcs megyében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!