2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Belföld

Már közel 200 kilónyi ötforintos gyűlt össze Bayer Zsoltnak

Tömegesen érkeznek sz EchoTV, a Karc FM és a Magyar Idők szerkesztőségébe a nézők, hogy összegyűjtsék Bayer Zsoltnak azokat az ötforintosokat, amelyeket Hadházy Ákos részére gyűjt. A publicista ugyanis így fogja kifizetni az országgyűlési képviselő részére az összeget, amelyet a bíróság kártérítésként neki ítélt.

  • Már közel 200 kilónyi ötforintos gyűlt össze Bayer Zsoltnak

„Bayer Zsolt ezt nem teheti meg, a jegybanki szabályok szerint 50 darab érmét vagyok köteles elfogadni, ez ugye 250 forint, ennyit elfogadok, ebből a többi 299.750 forintot majd utalnia kell” – mondta Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő, akinek részére, személyiségi jog megsértése miatt, 300 ezer forintot ítélt a bíróság, Bayer Zsolt két blogbejegyzése miatt. A publicista teljesíti is a fizetési kötelezettségét, azonban ezt kizárólag ötforintosokban hajlandó megtenni.

Az ítélet meghozatala óta szinte félóránként érkeznek a nézők az Echo TV székházába, hogy segítsék az ötforintosok felhalmozását. Egy férfi például mintegy 30 ezer forintnyi apróval járult hozzá az ügyhöz.

„A múlt héten hallottuk a hírt és úgy gondoltuk, hogy egy ilyen méltatlan bírósági ítélettel szemben az a legkevesebb, hogyha segítünk Zsoltnak és így döntöttünk egy páran, hogy segítünk és én elhoztam” – mondta.

A publicista számítása szerint több mint 250 kiló ötforintost kell összeszednie, hogy teljesítse ígéretét. Úgy becsüli, hogy ebből eddig mintegy 200 össze is gyűlt. Bayer Zsolt hangsúlyozta: az a törvény, amelyre alapozva Hadházy Ákos nem akarja elfogadni az ötforintosokat, csak a kereskedelemre vonatkozik.

„Ma Magyarország legkisebb törvényes és hivatalos fizetőeszköze az az ötforintos. Sehol nincs leírva az, hogy egy magánember ezt nem köteles elfogadni. Ráadásul ha nekem a rám kirótt büntetés ötforintosokban van, hát akkor ötforintosokban van. Hivatalos fizetőeszköz, ebben fogja megkapni. Hogyha esetleg ez mégsem így lenne, akkor van még néhány jó ötletünk, hogy hogyan kapja meg az ötforintost úgy, hogy akkor már kénytelen lesz elfogadni” – mondta a publicista.

Bayer Zsolt szerint az egész esetben a legdöbbenetesebb, hogy milyen sokan mozdultak meg, hogy segítsék a gyűjtést. Az ítélet hallatán nem csak az Echo TV nézői, hanem a Karc FM hallgatói és a Magyar Idők olvasói is temérdek mennyiségű ötforintos halmoztak fel. Bayer Zsolt úgy fogalmazott: szinte nem tud már hová menni anélkül, hogy valaki ne segítené ki néhány ötforintossal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!