2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Zöldövezet 07:30

Belföld

Már igent mondanak a stadionokra az új ellenzéki polgármesterek

Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester bizonyos feltételek mellett úgy tűnik, elengedi egyik fő kampányígéretét, a stadionstopot. Ellenzéki kollégái közül a Kispestet vezető Gajda Péter (MSZP) támogatja a Bozsik-stadion felépítését, Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere csak az atlétikai stadionnal nincs kibékülve, a Déli Városkapu program többi elemét jónak tartja, sőt szerinte a kézilabda Eb-re épülő népligeti csarnok egyenesen hiányt pótol.

  • Már igent mondanak a stadionokra az új ellenzéki polgármesterek

– Az atlétikát szerető emberek tömege jelezte a támogatását a 2023-es világbajnokság hazai megrendezése és a Kvassay-zsilip mellé tervezett atlétikai stadion felépítése mellett – nyilatkozta lapunknak Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó. A sportember a közösségi médiában indított aláírásgyűjtést, mivel az önkormányzati választás kampányában Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester és az ellenzéki összefogás több, mandátumot szerzett kerületi polgármestere a stadionstoppal kampányolt.

– Eddig közel tízezren, köztük Hosszú Katinka, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Kovács Katalin olimpiai aranyérmes kajakozó is jelezte támogatását – sorolta az atléta. Baji Balázs arra is kitért: a világbajnokság után 15 ezer férőhelyes lenne a Nemzeti Atlétikai Központ, amely hazánkban az egyetlen, nemzetközi szinten is elfogadható edzőközpont és versenyhelyszín lenne, amely évente több nagy versenynek, például a már most 8-10 ezres látogatottságú, Székesfehérváron megrendezett Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjnak is otthont adhatna.

Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere a Magyar Nemzetnek elmondta: nem mindenáron ellenzi a kormányzati nagyberuházásokat, az atlétikai stadiont leszámítva a Déli Városkapu projekt többi elemét – a ferencvárosi Duna-partot megújító diák­várost és az evezőspályát – támogathatónak tartja. – Még ha meg is telne a stadion, más sportesemények megrendezésére nem alkalmas, kisebb atlétikai versenyek iránt pedig nincs komolyabb érdeklődés, emellett sokba kerülne egy ekkora létesítmény fenntartása. A stadion ellen szól, hogy Budapest egyik legértékesebb, kiváló panorámájú telkére tervezték – fejtette ki Baranyi Krisztina.

Hozzátette: az aréna helyén esetleg strandot vagy a Budapest Parkhoz hasonló szórakozóhelyet alakítana ki.

Az ellenzéki polgármester a 2022-es kézilabda Eb-re, a népligeti buszpályaudvar mögött épülő multifunkcionális csarnokot viszont egyenesen hiány­pótlónak tartja. Baranyi hivatalba lépését követően már arról beszélt, hogy már 15-20 éve szükség lett volna a tervezett húszezer fős csarnokhoz hasonló létesítményre, amely fontos nemzetközi rendezvényeknek – például orvoskonferenciáknak – is helyet adhat, amelyek megfelelő épület hiányában eddig elkerülték Budapestet.

Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester korábban azt hangoztatta, hogy győzelme esetén addig nem épül új stadion, amíg nincs minden kerületben CT-berendezés, azonban a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésének előterjesztései között semmilyen formában nem szerepel a stadionokkal kapcsolatos kampányígéret beváltása. A főpolgármester újságíróknak szerdán már azt mondta, hogy feltételekkel, de tudná támogatni a Nemzeti Atlétikai Központ felépítését. Karácsony arról is beszélt, hogy a Kispesten épülő Bozsik-stadion építkezését sem akarja leállítani, mivel a beruházást a kerület MSZP-s polgármestere, Gajda Péter támogatja.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelezte: a kormány november 15-ig várja a főváros új vezetésének álláspontját az atlétikai vb, a kézilabda Eb megrendezése és a Liget Budapest projekt kapcsán.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

20 éves a HírTV

20 éves a HírTV

Húsz éve, 2002. december 2-án indult a HírTV próbaadása. Ez volt Magyarország első tematikus hír- és hírháttér adója. Az alapítók célja egyrészt a hírtelevíziózás meghonosítása, másrészt a jobboldali, konzervatív ideológiai-politikai oldal számára egy saját csatorna létrehozása volt. A HírTV 2006 őszén bebizonyította: Magyarországon kulcsszerepe van a kiegyensúlyozott tájékoztatásban. Íme, az első két évtizedünket összefoglaló film, melyben volt és jelenlegi kollégák is felidézik a múltat.
Új elnöke van a Fidelitasnak

Új elnöke van a Fidelitasnak

A Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusa Farkas Dánielt választotta meg elnöknek szombaton - közölte a szervezet a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!