2022. 08. 14. Vasárnap Marcell napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar 04:00

Belföld

Már igent mondanak a stadionokra az új ellenzéki polgármesterek

Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester bizonyos feltételek mellett úgy tűnik, elengedi egyik fő kampányígéretét, a stadionstopot. Ellenzéki kollégái közül a Kispestet vezető Gajda Péter (MSZP) támogatja a Bozsik-stadion felépítését, Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere csak az atlétikai stadionnal nincs kibékülve, a Déli Városkapu program többi elemét jónak tartja, sőt szerinte a kézilabda Eb-re épülő népligeti csarnok egyenesen hiányt pótol.

  • Már igent mondanak a stadionokra az új ellenzéki polgármesterek

– Az atlétikát szerető emberek tömege jelezte a támogatását a 2023-es világbajnokság hazai megrendezése és a Kvassay-zsilip mellé tervezett atlétikai stadion felépítése mellett – nyilatkozta lapunknak Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó. A sportember a közösségi médiában indított aláírásgyűjtést, mivel az önkormányzati választás kampányában Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester és az ellenzéki összefogás több, mandátumot szerzett kerületi polgármestere a stadionstoppal kampányolt.

– Eddig közel tízezren, köztük Hosszú Katinka, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Kovács Katalin olimpiai aranyérmes kajakozó is jelezte támogatását – sorolta az atléta. Baji Balázs arra is kitért: a világbajnokság után 15 ezer férőhelyes lenne a Nemzeti Atlétikai Központ, amely hazánkban az egyetlen, nemzetközi szinten is elfogadható edzőközpont és versenyhelyszín lenne, amely évente több nagy versenynek, például a már most 8-10 ezres látogatottságú, Székesfehérváron megrendezett Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjnak is otthont adhatna.

Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere a Magyar Nemzetnek elmondta: nem mindenáron ellenzi a kormányzati nagyberuházásokat, az atlétikai stadiont leszámítva a Déli Városkapu projekt többi elemét – a ferencvárosi Duna-partot megújító diák­várost és az evezőspályát – támogathatónak tartja. – Még ha meg is telne a stadion, más sportesemények megrendezésére nem alkalmas, kisebb atlétikai versenyek iránt pedig nincs komolyabb érdeklődés, emellett sokba kerülne egy ekkora létesítmény fenntartása. A stadion ellen szól, hogy Budapest egyik legértékesebb, kiváló panorámájú telkére tervezték – fejtette ki Baranyi Krisztina.

Hozzátette: az aréna helyén esetleg strandot vagy a Budapest Parkhoz hasonló szórakozóhelyet alakítana ki.

Az ellenzéki polgármester a 2022-es kézilabda Eb-re, a népligeti buszpályaudvar mögött épülő multifunkcionális csarnokot viszont egyenesen hiány­pótlónak tartja. Baranyi hivatalba lépését követően már arról beszélt, hogy már 15-20 éve szükség lett volna a tervezett húszezer fős csarnokhoz hasonló létesítményre, amely fontos nemzetközi rendezvényeknek – például orvoskonferenciáknak – is helyet adhat, amelyek megfelelő épület hiányában eddig elkerülték Budapestet.

Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester korábban azt hangoztatta, hogy győzelme esetén addig nem épül új stadion, amíg nincs minden kerületben CT-berendezés, azonban a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésének előterjesztései között semmilyen formában nem szerepel a stadionokkal kapcsolatos kampányígéret beváltása. A főpolgármester újságíróknak szerdán már azt mondta, hogy feltételekkel, de tudná támogatni a Nemzeti Atlétikai Központ felépítését. Karácsony arról is beszélt, hogy a Kispesten épülő Bozsik-stadion építkezését sem akarja leállítani, mivel a beruházást a kerület MSZP-s polgármestere, Gajda Péter támogatja.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelezte: a kormány november 15-ig várja a főváros új vezetésének álláspontját az atlétikai vb, a kézilabda Eb megrendezése és a Liget Budapest projekt kapcsán.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: CPAC konferencia Dallasban - összefoglaló

Globál: CPAC konferencia Dallasban - összefoglaló

Augusztus 4 -e és 7-e között zajlott a CPAC ( Conservative Political Action Conference) az Egyesült Államokban, Texas államban. Tóth Gábor, a HírTV külpolitikai újságírója, részt vett a konzervatívok legrangosabb konferenciáján.
Svenk: Vissza a '80-as évekbe

Svenk: Vissza a '80-as évekbe

A műsor célja, hogy a nagyközönséggel megismertesse a magyar filmipar múltját, jelenét és jövőjét, emellett naprakészen beszámoljon minden olyan történésről, amely az egyre sikeresebb hazai filmgyártáshoz kapcsolódik. Műsorvezető: Zavaros Eszter.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!