2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Már hamisított keleti vakcinákról beszél a Gyurcsány-párti politikus

Hamisított keleti vakcinákkal próbálja a magyar lakosságot beoltani a kormány - állítja a DK-s Varga Zoltán. A Fidesz frakcióvezetője szerint a Gyurcsány-koalíció politikai hasznot remél az oltásellenességtől. Kocsis Máté hangsúlyozta: az ellenzék megkérdőjelezi az oltások hatékonyságát, vitatja a beszerzéseket, álhíreket terjeszt és támadja az orvosokat.

  • Már hamisított keleti vakcinákról beszél a Gyurcsány-párti politikus

A kormány magára hagyta a háziorvosokat és az önkormányzatokat - ezt állapították meg az ellenzéki képviselők, miután háziorvosokat és polgármestereket hallgattak meg A tanácskozás szocialista vezetője szerint az önkormányzatok sokkal jobban felkészültek a járvány második hullámára.

A főváros volt az, aki be tudta bizonyítani, hogy ha nem, hogy nem tétlenkedtek a két hullám között, és bizony ez meg is látszódott abban, hogy sokkal jobban tudták átlagosan kezelni a vírust mint országosan a kormány ezt megtette

– jelentette ki Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

A Párbeszéd képviselője szerint Magyarországnak ma nincs felelős kormánya, önkormányzati vezetői viszont felelősségtudatosak.

Egészen elképesztő volt látni, hogy milyen kapkodás, milyen amatőrizmus, milyen hozzá nem értés jellemzi a kormány járvány elleni intézkedéseit, és ehhez képest üdítő volt az a professzionalizmus, az az előrelátás, az a tény és adatalapú kormányzás, amivel a helyi önkormányzati vezetők kezelték ezt a válsághelyzetet

– közölte Tordai Bence.

A DK országgyűlési képviselője azt hangoztatta, hogy a kormány megérett a bukásra. Varga Zoltán egyenesen hamisított keleti vakcinákról beszélt.

Nyugati vakcináknak a felét nem hívja le a kormány és helyette különben bevizsgálatlan, innen-onnan összeszedett, talán hamisított keleti vakcinákkal próbálja a magyar lakosságot beoltani

– jelentette ki.

Az LMP is a kormányt bírálta. Ungár Péter azt szorgalmazta, hogy a szociális dolgozók automatikusan kapják meg a 100 százalékos táppénzt, ha a koronavírus miatt nem tudnak dolgozni.

A szociális dolgozóknak csupán 4 százaléka kapta meg a 100 százalékos táppénzt abban az esetben, hogy ha koronavírus járvány fertőzött lett, ezért nem tudott részt venni a munkában. Ez felháborító

– mondta Ungár Péter.

A Gyurcsány-koalíció politikai hasznot remél az oltásellenességtől - erről írt Facebook-oldalán a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté úgy fogalmazott: a kétszínű baloldal főpolitológusa szerint, ha sok lesz idén is a fertőzött és a halott, az politikai előny lehet 2022-ben. A kormánypárti politikus hangsúlyozta: az ellenzék megkérdőjelezi az oltások hatékonyságát, vitatja a beszerzéseket, álhíreket terjeszt és támadja az orvosokat.

12 évvel ezelőtt a baloldal még egyáltalán nem volt oltásellenes, sőt a szocialista kormányzás idején forgalomba hozatali engedély előtt jelentették be, hogy oltani kezdik a lakosságot a magyar H1N1-vakcinával, amelynek hatékonyságát a gyártótól független hatóság sem ellenőrizte.

2009 szeptemberében kétmillió adag vakcinát gyártott le az Omninvest Kft. a magyar állam számára, holott még az oltóanyag tesztelése sem zárult le. Akkor 6 millió ampulla átvételére kötött milliárdos szerződést Bajnai Gordon kormánya.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!