2021. április 15.,
csütörtök, Anasztázia, Tas napja

Már hamisított keleti vakcinákról beszél a Gyurcsány-párti politikus

2021. február 26., péntek 21:36

Hamisított keleti vakcinákkal próbálja a magyar lakosságot beoltani a kormány - állítja a DK-s Varga Zoltán. A Fidesz frakcióvezetője szerint a Gyurcsány-koalíció politikai hasznot remél az oltásellenességtől. Kocsis Máté hangsúlyozta: az ellenzék megkérdőjelezi az oltások hatékonyságát, vitatja a beszerzéseket, álhíreket terjeszt és támadja az orvosokat.

A kormány magára hagyta a háziorvosokat és az önkormányzatokat - ezt állapították meg az ellenzéki képviselők, miután háziorvosokat és polgármestereket hallgattak meg A tanácskozás szocialista vezetője szerint az önkormányzatok sokkal jobban felkészültek a járvány második hullámára.

A főváros volt az, aki be tudta bizonyítani, hogy ha nem, hogy nem tétlenkedtek a két hullám között, és bizony ez meg is látszódott abban, hogy sokkal jobban tudták átlagosan kezelni a vírust mint országosan a kormány ezt megtette

– jelentette ki Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

A Párbeszéd képviselője szerint Magyarországnak ma nincs felelős kormánya, önkormányzati vezetői viszont felelősségtudatosak.

Egészen elképesztő volt látni, hogy milyen kapkodás, milyen amatőrizmus, milyen hozzá nem értés jellemzi a kormány járvány elleni intézkedéseit, és ehhez képest üdítő volt az a professzionalizmus, az az előrelátás, az a tény és adatalapú kormányzás, amivel a helyi önkormányzati vezetők kezelték ezt a válsághelyzetet

– közölte Tordai Bence.

A DK országgyűlési képviselője azt hangoztatta, hogy a kormány megérett a bukásra. Varga Zoltán egyenesen hamisított keleti vakcinákról beszélt.

Nyugati vakcináknak a felét nem hívja le a kormány és helyette különben bevizsgálatlan, innen-onnan összeszedett, talán hamisított keleti vakcinákkal próbálja a magyar lakosságot beoltani

– jelentette ki.

Az LMP is a kormányt bírálta. Ungár Péter azt szorgalmazta, hogy a szociális dolgozók automatikusan kapják meg a 100 százalékos táppénzt, ha a koronavírus miatt nem tudnak dolgozni.

A szociális dolgozóknak csupán 4 százaléka kapta meg a 100 százalékos táppénzt abban az esetben, hogy ha koronavírus járvány fertőzött lett, ezért nem tudott részt venni a munkában. Ez felháborító

– mondta Ungár Péter.

A Gyurcsány-koalíció politikai hasznot remél az oltásellenességtől - erről írt Facebook-oldalán a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté úgy fogalmazott: a kétszínű baloldal főpolitológusa szerint, ha sok lesz idén is a fertőzött és a halott, az politikai előny lehet 2022-ben. A kormánypárti politikus hangsúlyozta: az ellenzék megkérdőjelezi az oltások hatékonyságát, vitatja a beszerzéseket, álhíreket terjeszt és támadja az orvosokat.

12 évvel ezelőtt a baloldal még egyáltalán nem volt oltásellenes, sőt a szocialista kormányzás idején forgalomba hozatali engedély előtt jelentették be, hogy oltani kezdik a lakosságot a magyar H1N1-vakcinával, amelynek hatékonyságát a gyártótól független hatóság sem ellenőrizte.

2009 szeptemberében kétmillió adag vakcinát gyártott le az Omninvest Kft. a magyar állam számára, holott még az oltóanyag tesztelése sem zárult le. Akkor 6 millió ampulla átvételére kötött milliárdos szerződést Bajnai Gordon kormánya.

HírTV